Χρήστος Κτενάς – Αρμοδιότητα του Δήμου Καλαμπάκας οι καταγγελίες για επίθεση αδέσποτων σκυλιών

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Ιουλίου 2017, 08:00

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας απέστειλε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας ¨Η Στέγη ¨κος Χρήστος Κτενάς.

Ο κος Κτενάς με την επιστολή του ενημερώνει την Δημοτική Αρχή ότι υπεύθυνος για τα αδέσποτα και για τις επιθέσεις αυτών είναι ο Δήμος Καλαμπάκας και όχι ο Φιλοζωικός.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή το έγγραφο που του κινητοποιήθηκε από τον Δήμο και τον ενημερώνει περί επιθέσεων αδέσποτων ζώων.

Στην επιστολή του Φιλοζωικού αναφέρονται τα εξής: << Σήμερα 26/6/2017 και ώρα 10:30 π.μ. ο Δημοτικός Αστυνομικός Παπαλέξης Φώτης μου επίδωσε 3 έγγραφα με εντολή του Αντιδημάρχου Παπαναστασίου Αντώνη του Δήμου Καλαμπάκας και με αριθμούς Πρωτ.: Α)10629/23-06-2017 έγγραφο του Κ. Υ. Καλαμπάκας Β) 10594/23-06-2017 έγγραφο του Κ.Υ. Καλαμπάκας Γ) 10568/22-06-2017 αίτηση της κ. Μπρόβα.

Όπως γνωρίζετε έχω παραιτηθεί προ μηνών από το Συνεργείο Περισυλλογής Αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως επίσης και της Πενταμελούς Επιτροπής που κατά καιρούς συμμετείχα με απόφαση Δημάρχου πάντα εθελοντικά και άμισθα.

Η παραίτησή μου έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Δεν είμαι υπάλληλος του Δήμου αλλά εθελοντής που σημαίνει διαθέτω κάποιον από το χρόνο μου και όχι όλον για ασχολίες και υποχρεώσεις του Δήμου για 365/365 ημέρες. Είμαι όμως στη διάθεσή σας πάντα και το γνωρίζετε Λυπάμαι που χάνω από το χρόνο μου να συντάσσω επιστολές παρ ότι έχουμε συζητήσει αμέτρητες φορές. Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε – από κάποιο δικηγόρο ίσως – τη διαδικασία που πρέπει ν ακολουθηθεί σε περίπτωση καταγγελίας για ενός πιθανού επιθετικού ζώου . Θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας και κάποια στιγμή το σύνολο των πολιτών την επ’  ακριβώς σύνθεση του Συνεργείου Περισυλλογής αδέσποτων όπως επίσης και για τις αρμοδιότητές και υποχρεώσεις σας ως προσωρινού ιδιοκτήτη των αδέσποτων εκ του νόμου καθώς και τη σχέση μου με τη Δημοτική Αρχή >>.

Ο κος Κτενάς δημοσιοποιεί και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει Δήμος και Φιλοζωικός Σύλλογος.

Ο Φιλοζωικός αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνδράμει το Δήμο κατά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Να διαθέτει τις εγκαταστάσεις του για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων .Να διαθέτει όποιον εξοπλισμό έχει στη διάθεση του για την ευκολότερη δυνατή σύλληψη των ζώων. Να διατηρεί αρχείο εισερχομένων και εξερχόμενων ζώων, με περιγραφή των κτηνιατρικών υπηρεσιών τις οποίες δέχτηκαν αυτά. Να διατηρεί αρχείο υιοθεσιών των ζώων που περνούν από το χώρο του.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει όχημα για την μεταφορά ζώων, απαραίτητο για την περισυλλογή των ζώων .Να εξασφαλίσει κτηνιατρείο μικρών ζώων για τις στειρώσεις , με χώρο φιλοξενίας των ζώων μέχρι την αποθεραπεία τους. Να φροντίσει για την αγορά του ηλεκτρονικού υλικού σήμανσης-εμβολίων-αποπαρασιτικά φάρμακα- σκυλοτροφές για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια του . Να φροντίσει για την αγορά φαρμάκων τα οποία είναι απαραίτητα για τη στείρωση και νοσηλεία των αδέσποτων ζώων. Να φροντίσει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών του σχετικά με τα ζώα γενικά και με τα αδέσποτα ζώα ειδικότερα. Για την επίβλεψη εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 9 του Νόμου 4039/2012 όπως αντικαταστάθηκε από το Ν. 4235/14,θα δημιουργηθεί με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής Επιτροπή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .