Χωρίς μεγάλη προσέλευση και με απούσα τη Δημοτική Αρχή η σιωπηρή διαμαρτυρία στη γέφυρα της Διάβας – 27/4/1960 Μας γύρισαν πίσω το σύνθημα των κατοίκων

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
27 Απριλίου 2016, 10:55

Πάνω στη γέφυρα της Διάβας βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι της Διάβας , των Ορεινών Χωριών και των γύρω περιοχών, πραγματοποιώντας σιωπηρή διαμαρτυρία ζητώντας προσωρινή λύση διάβασης μέσα από το ποτάμι ,στο καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης της γέφυρας. Κεντρικό σύνθημα: << Μας γύρισαν 40 χρόνια πίσω ήταν το σύνθημα των κατοίκων >> .
Η προσέλευση του κόσμου θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη , αν αναλογιστεί κανείς το μεγάλο αυτό πρόβλημα , ενώ απούσα ήταν η Δημοτική Αρχή ( πλην του κου Σακελλαρίου ) .
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπουτίνας ήταν αυτό ο οποίος έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι , εκπροσωπώντας την Περιφέρεια. Να θυμίσουμε ότι ο κος Μουτίνας δεσμεύτηκε ότι αν μέχρι το Πάσχα δεν δοθεί πρόσβαση , θα παραιτηθεί του αξιώματός του.
Παρών και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας όπως επίσης και ο πρώην Δήμαρχος κ. νυν Δημοτικό Σύμβουλος κ. Σακελλαρίου ο οποίο βρέθηκε στο κομμάτι της γέφυρας από την μεριά της Καλαμπάκας.
Ο κος Βύρων Μπουτίνας στηλίτευσε την στάση των υπευθύνων για την μη διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού ώστε να διέρχονται ( προσωρινά οι κάτοικοι την χωριών απέναντι από το ποτάμι.
Οι κάτοικοι ζητούν απαντήσεις στο ερώτημα πότε θα αρχίσει να κατασκευάζεται η γέφυρα ενώ ζητούν διακαώς μια πρόχειρη πρόσβαση μέσα από την κοίτη του ποταμού.
Πάντως ο Δήμαρχος Καλαμπάκας αιτιολόγησε την απουσία του από την κίνηση διαμαρτυρίας λέγοντας ότι 3 μήνες τώρα προσπαθεί να δώσει λύση για την αναστήλωση της γέφυρας.
Είπε ότι τα νερά του ποταμού είναι πολλά και η διαμόρφωση της κοίτης θα γίνει αφού ο όγκος τους μειωθεί για να μην κινδυνέψει κανείς.

Drone camera video

 

  • Ρίθνων

    Ίσως δεν άντεχαν την μπόχα των λυμάτων.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .