Χαιρετισμός ΟΑΣΤ

admin
admin
14 Νοεμβρίου 2015, 08:18

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα μαζί ,ε τους εργαζομένους , τους ανέργους, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της ΤΡΙΚΚΗ , ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για μειώσεις και περικοπές των μισθών, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας- καταγγέλλουμε την διοίκηση του εργοστασίου και την καλούμε να πάρει πίσω τις αποφάσεις της .

Συνάδελφοι είμαστε σήμερα εδώ , όπως και άλλες φορές έχουμε βρεθεί σε κοινό αγώνα , να δώσουμε απάντηση στην αντιλαική επίθεση που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Ο κοινός αγώνας μας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, πρέπει να δυναμώσει όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα , αλλά και να διεκδικήσουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός θα αφεντέυει τον πλούτο που παράγει και όχι μια χούφτα καπιταλιστές .

Η επίθεση τους έχει στόχο να γονατίσει τον εργαζόμενο λαό όπου για μια ακόμη φορά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Γι αυτό γίνεται λόγος. Για λογαριασμό του κεφαλαίου μας καλούν να κάνουμε αιματηρές θυσίες , γι’αυτό μας έχουν τρελάνει στη φορολογία που θέλουν να την πάνε στο 26% και 100% προκαταβολή φόρου, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια παντού , αυξάνουν τον ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια , στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετραίλεο , αυξάνουν το αγροτικό ρεύμα, μειώνουν τις είδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις , τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ο κατάλογος των αντιαγροτικών μέτρων δεν έχει τελειωμό.

Θέλουν να στείλουν τους μικρομεσαίους αγρότες στον καιάδα του ξεκληρισμού , να μας προσθέσουν στους 1, 5 εκατομμύρια ανέργους

Αυτά τα μέτρα και η πολιτική τους με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο ξεπάστρεμα  της μικρής παραγωγής , οδηγούν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια καπιταλιστών – χωραφάδων – τσελιγκάδων , γι’αυτό τον λόγω σηκώνουν μπαϊράκι ανά την Ελλάδα .Δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς .Συμφωνούν με την φορολογία από το πρώτο ευρώ με 13 % και 50 % προκαταβολή φόρου –συμφωνούν με την ΚΑΠ γιατί γιαυτούς δουλεύει –θέλουν την πίτα των επιδοτήσεων και ενισχύσεων να την παίρνουν ολόκληρη αυτοί γι’αυτό και προβάλουν το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης – θέλουν να πετάξουν απέξω τον μικρό. Και όλα αυτά βέβαια στο όνομα της ανάπτυξης . ΠΟΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ    ? Της καπιταλιστικής , γιαυτούς παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα .     ¨Ότι άφησαν στην μέση οι προηγούμενη , έρχονται τώρα να το ολοκληρώσουν αυτοί ,  και με την πρώτη φορά αριστερά και με την δεύτερη .

Μας τρέλαναν με το παραμύθι των ισοδυνάμων , που τάχα θα πάρουν για να μας ανακουφίσουν , κολοκύθια τούμπανα.. Ποια ισοδύναμα εννοούν ,τις κατασχέσεις και το κόψιμο ρεύματος που άρχισαν ????

Από την άλλη μαζί με την κοροϊδία περί ισοδυνάμων που βλέπουν ότι δεν τσιμπάμε , στην γενική κατακραυγή και την ανάπτυξη των αγροτικών αγώνων , επιστρατεύουν την συκοφαντία και την βρωμιά που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοι τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , για να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα που και αυτά υποφέρουν από την πολιτική τους .

Λένε δεν πληρώνουμε φόρους  ότι αποκρύβουμε εισοδήματα από την εφορία .Όμως για να πληρώσεις πρέπει να έχεις και εισόδημα , και το 90 % των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχει χαμηλό εισόδημα γιατί ο αγροτικός κλήρος είναι μικρός , οι τιμές των προιόντων μας είναι εξευτελιστικές και το κόστος παραγωγής στα ύψη , οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται , οι ζημιές την παραγωγή δεν αποζημιόνωνται και πέρα από αυτά όταν υπάρχουν οι δηλώσεις στον ΟΣΔΕ , υπάρχουν και τα παραστατικά παράδοσης της παραγωγής , πώς να αποκρύψεις και τι να πληρώσεις?????

Εμείς το αγροτικό κίνημα διεκδικούμε να υπάρχει αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 Ε συν 5.000 Ε για κάθε παιδί και να υπάρχει προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και αγροτοεπιχειρηματίες στο 45%.

Μας κατηγορούν όπως μας κατηγορούσε τότε ο Γιανόπουλος και ο Πάγκαλος  όταν βγαίναμε στα μπλόκα ότι τρώμε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια αποκαλώντας μας τεμπέληδες και απατεώνες

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι , Αγρότες

Από την βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο αναδυκνείεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της δημιουργίας προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού.

Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε και αυτό τον αγώνα αναπτύσσουμε.

Σας καλούμε στο αγροτικό συλλαλητήριο

τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία  Τρικάλων

Τρακτέρ-2_DCE Συγκέντρωση-1_DCE Πορεία-1_DCE

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .