Χάθηκε και το ηθικό πλεονέκτημα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Ιουνίου 2019, 08:31

Όλα τα στοιχεία για τις μετατάξεις των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων έδωσε ο υπουργός Επικρατείας διευκρινίζοντας ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Η διαδικασία , λέει , ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. Και ; Αυτό εξιλεώνει την πολιτική ευθύνη ; Δηλαδή, τί το διαφορετικό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ απ΄ ότι κάνουν όλες οι κυβερνήσεις πριν την διάλυση της Εθνικής Αντιπροσωπείας προκειμένου να τακτοποιήσου τέτοιου είδους εκκρεμότητες  οικογενειακού χαρακτήρα; Έκανε τα ίδια και απαράλλακτα . Συνεπώς που το ηθικό πλεονέκτημα που διακηρύσσει ό Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ , ότι έχουν ;

Δυστυχώς και αυτό ,αν και όσο υπήρχε , το κονιορτοποίησε η κυνική ομολογία της κυρίας  Χριστοδουλοπούλου (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), η οποία είπε  ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή γιατί «αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Η κυρία Τασία Χριστουδουλοπούλου – ως «αριστερή» – δεν είναι κυνική. Αντιθέτως είναι σεμνή και ταπεινή. Ειδικά σε θέματα που άπτονται του «ηθικού πλεονεκτήματος» που η κυβέρνηση Τσίπρα θεωρεί – καθότι «αριστερή» – ότι διαθέτει…  Ωστόσο τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Αυτό, όμως, ας το αφήσουμε στην άκρη. Ας δούμε το άλλος σκέλος της πολιτικής λειτουργίας : Το «ηθικό  πλεονέκτημα» , ανεξαρτήτως πολιτικού προσήμου.

Η κυρία Χριστουδουλοπούλου, λοιπόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της παρουσίας , όταν ρωτήθηκε αν τίθεται ηθικό ζήτημα με τη μετάταξη της κόρης της, είπε – ανερυθρίαστα – τα εξής  «ηθικά»:  «Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν  κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε έλα εδώ» !! Αυτήν η κυρία λοιπόν, που δεν έκανε τίποτ΄ άλλο παρά να κοιτάξει να τακτοποιήσει τα τις οικογενείας της , έχει το πολιτικό θράσος να παραμένει στην θέση της και μάλιστα να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει και τίποτα μεμπτό σ΄ αυτό . Φευ !!!

Την απάντηση την δίνει ένα σημαίνων πρόσωπο της αριστεράς ο οποίος αναφερόμενος στο ηθικό πλεόνασμα της αριστεράς, επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει».

«Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογραμμίζει !!

Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις αδυναμίες που σχετίζονται με την εξουσία . Μια εξουσία που ούτως ή αλλέως φθείρει και διαφθείρει  και χρειάζονται μεγάλα και ισχυρά αποθέματα ηθικών αξιών και αντίστασης στις γλυκόλαλες σειρήνες  για να μην ενδώσεις στα κελεύσματά της !!

 

  • Γιώργος Παπανικολάου

    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου προσθέτοντας και δείγματα πολιτικής,και όχι μόνο δυστυχώς, αλαζονείας -έπαρσης!!!

    Την καλημέρα μου και καλό τριήμερο!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .