Χαρμολύπη !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Ιουνίου 2020, 08:06

Χαρές και πανηγύρια στην Δημοτική Αρχή ακούω μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ο Δήμος ΜΕΤΕΩΡΩΝ είναι μεταξύ των άλλων 84 ΟΤΑ που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των ληξηπρόθεσμων με συνολική δαπάνη 96 εκ. ευρώ με τον Δήμο μας να έχειν λαμβάνειν 1,37 εκ. ευρώ . Θα μου πείτε προς τί η χαρμολύπη ;

Για τρείς ουσιαστικούς λόγους : ότι πρόκειται για χρήματα υπό μορφή δανείου , που σημαίνει ότι το 60% της ενίσχυσης θα παρακρατείτε από 1/1/22 σε μηναία βάση (δόση) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους , ότι η διαδικασία πληρωμής συνδέεται με την προσκόμιση δικαιολογητικών στα οποία θα πέσει ξεσκόνισμα για τα γιατί και τα πως και το κυριότερο ότι σταματάει η βιομηχανία νέων ληξηπρόθεσμων από τους Δήμους .

Τώρα αν θέλετε ενδεικτικά να δείτε πως διαμορφώνεται η αριθμητική εξίσωση έχουμε και λέμε : 1,37 Χ 60% = 822 χιλ δια 36 δόσεις = 22.833 χιλ. ευρώ η μηναία δόση που θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ . Έ, αυτούς τους λογαριασμούς κάνουν στο Δημαρχείο και τους προκύπτει η χαρμολύπη . Θα μου πείτε 822 χιλ. ευρώ ζεστό χρήμα δεν είναι και μικρό πράγμα .

Ναι , δεν είναι αλλά τα οικονομικά του δήμου , όπως σημείωσε και ο ορκωτός  λογιστής δείχνουν ότι ο Δήμος είναι μια ζημιογόνος επιχείρηση  στην οποία αν προστεθεί και η μηναία δόση των 22,8χιλ. , τότε μάλλον θα μείνουν απλήρωτοι ή δεν θα πάρουν το δώρο τους οι εργαζόμενοι !!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .