Χαμός στη Βουλή από προκλητική επίθεση Χρυσαυγιτών σε ΚΚΕ και Σκουρλέτη

admin
admin
15 Οκτωβρίου 2015, 21:03

Το πραγματικό πρόσωπό τους εκδήλωσαν για μια ακόμη φορά χθες οι βουλευτές της  Χρυσή Αυγή στη Βουλή εξαπολύοντας ομαδική επίθεση με προπηλακισμούς κατά υπουργών αλλά και βουλευτών του ΚΚΕ εν ώρα συνεδρίασης στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής και υπόδικος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι η Siemens εξαγόρασε το 1989 σύνολο του πολιτικού συστήματος. Αμέσως του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: « Siemens δεν ήρθε το 89 στην Ελλάδα αλλά ήταν από παλιά και χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό πατέρα σας τον Χίτλερ». Η φράση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Λαγού ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ για τα οικονομικά του και το κατηγόρησε για διαφθορά. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές του ΚΚΕ με πρόθεση να αποχωρίσουν φωνάζοντάς του : «δολοφόνε !» και «είστε δολοφονική οργάνωση».

Στο άκουσμα αυτών των φράσεων ο Γιάννης Λαγός άρχισε να επιτίθεται με ακατανόμαστες φράσεις αρχικά κατά του ΚΚΕ αλλά στη συνέχεια και κατά πάντων οι οποίοι του ζητούσαν να επανέλθει στην τάξη. Την ίδια στιγμή αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη πετάχτηκαν από τα έδρανα και κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές φωνασκώντας και υβρίζοντας. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος επιχείρησε να τους επαναφέρει στην τάξη αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης και να κλείσει τα μικρόφωνα.

Η παρέμβαση του κ. Βαρεμένου δεν στάθηκε ικανή για να κατευνάσει τους ωρυόμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.  Έτσι ανέλαβε δράση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ζήτησε από τον Ηλ. Κασιδιάρη να επιστρέψει στο έδρανό του. «Σήκω φύγε ρε» του απάντησε προκλητικά ο χρυσαυγίτης για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση του υπουργού, «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία στα ξενοδοχεία;» τον ρώτησε ο κ. Σκουρλέτης παραπέμποντας στις παραδραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Μανιός, και ζήτησε από τον Γιάννη Λαγό να εξέλθει από την αίθουσα. «Δεν σας φοβόμαστε» είπε ο μικρός το δέμας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλήσιαζε προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Μανιός εξήγησε ότι εισήλθε στην αίθουσα για να δείξει στους βουλευτές όλων των πτερύγων ότι δεν πρέπει να φοβούνται τους «υποτίθεται μπρατσωμένους Χρυσαυγίτες». «Η Βουλή δεν ανήκει σε αυτούς η Βουλή ανήκει σε μας είπε ο κ. Μανιός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .