‘Χαμός’ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας για το θέμα της Αστικής περιοχής της Καλαμπάκας

admin
admin
3 Ιουνίου 2015, 22:03

Πρόκειται για θέμα που προέκυψε ύστερα από αιτήσεις που κατέθεσαν στο δήμο οι εταιρίες «ΤG.S Travel Agency» , «meteora thrones» και το «ΚΤΕΛ Α.Ε», το οποίο εκφράζει την διαφωνία του επί του θέματος .
Με βάση αυτά , την χορήγηση βεβαίωσης ότι η περιοχή Καλαμπάκας είναι αστική περιοχή) το θέμα συζητήθηκε γενικότερα με τοποθετήσεις τόσο του Δημάρχου που ανέγνωσε το ιστορικό του θέματος και το περιεχόμενο των αιτήσεων αλλά και εκπροσώπων των αιτούντων .
Απίστευτες αποκαλύψεις και σφοδρή αντίδραση Σακελλαρίου
Τοποθετούμενη η εκπρόσωπος μιας εκ των εταιριών τόνισε ότι το θέμα είναι σοβαρό γιατί σχετίζεται με την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού , μίλησε ότι το θέμα αυτό «το αγκάλιασε η σημερινή δημοτική» ενώ καταφέρθηκε με σφοδρότητα κατά του πρώην δημάρχου κ. Σακελλαρίου που όπως αποκάλυψε της είπε , όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του , «και ποια είσαι εσύ που θα αποφασίσεις για τον τοπικό τουρισμό» ενώ στην αντίδραση του κ. Σακελλαρίου επί των λεγομένων της εκπροσώπου της συγκεκριμένης εταιρίας , απάντησε ότι η συζήτηση εκείνη είχε ηχογραφηθεί και πως υπάρχουν στοιχεία της συζήτησης .
Απαντώντας επ΄ αυτών ο κ. Σακελλαρίου είπε ότι ντρέπεται για όσα η εκπρόσωπος της εταιρίας είπε περί ηχογράφησης της συζήτησης και για το όνομα της Καλαμπάκας ότι δεν είναι ελληνικό ζητώντας από τον πρόεδρο προστασία .
Ο νομικός εκπρόσωπος του «ΚΤΕΛ Α.Ε» αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο προκειμένου να κηρυχθεί μια περιοχή αστική τονίζοντας ότι στην περίπτωση της Καλαμπάκας δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις κάτι που αναγκάζει το δημοτικό συμβούλιο , όπως είπε , να λάβει υπόψην του προκειμένου να αποφασίσει σχετικά .
Ερωτήματα για τις επιπτώσεις από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «ΚΤΕΛ Α.Ε» Κ. Βας. Τζατζάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που για πολλά χρόνια καταβάλλει το ΚΤΕΛ να στηρίξει την τοπική κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη αλλά και στις γενικότερες πρωτοβουλίες του για τον τοπικό τουρισμό όπως την κίνηση του λεωφορείου που έχει ντυθεί με φωτογραφίες των Ιερών Μονών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι άλλο θέμα είναι να κηρυχθεί η πόλη της Καλαμπάκας αστική και άλλο ολόκληρη η περιοχή αλλά και τα ΜΕΤΕΩΡΑ αναρωτώμενος χαρακτηριστικά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για το παγκόσμιο μνημείο . «Δηλαδή κηρύσσοντας την περιοχή των ΜΕΤΕΩΡΩΝ αστική , θα κτίσουμε;» , ήταν η φράση του προέδρου .
Τέλος ο κ. Κρίτσας (εκπρόσωπος της εταιρίας που υπέβαλε αίτηση ) αναφέρθηκε στο σκοπό της πρότασης ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ να αναφέρουν που ακριβώς θίγονται τα συμφέροντά τους ξεκαθαρίζοντας ότι η εταιρία του δεν προτίθεται να δημιουργήσει αστική συγκοινωνία αν αυτός είναι ο φόβος , όπως τόνισε χαρακτηριστικά .
Από την πλευρά του ο κ. Μπουφίδης αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του ΚΤΕΛ «αλλά η ανάπτυξη προχωρά και δεν περιμένει», όπως χαρακτηριστικά τόνισε .
Η τοποθέτηση του δημάρχου
Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι εδώ για να λαμβάνει αποφάσεις κρίσιμες και πολλές φορές όχι αρεστές αλλά πρέπει να τις παίρνει .. , Τα ανοιχτά λεωφορεία θα προσδώσουν ομορφιά στην περιοχή , ο τουρισμός εξελίσσεται , τρέχει και πρέπει να τον παρακολουθήσουμε ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα.
Σε ότι αφορά την πρότασή του πρότεινε το δ.σ να πάρει κατ΄ αρχήν απόφαση και να προτείνει αρμοδίως κήρυξη μόνο της πόλης της Καλαμπάκας ως αστικής εάν βέβαια συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις .
Στο σημείο αυτό η συνεδρία διακόπηκε γα να γίνουν επαφές διαμόρφωσης της τελικής πρότασης.

_DSC7895_DCE _DSC7893_DCE _DSC7890_DCE _DSC7886_DCE _DSC7882_DCE _DSC7879_DCE _DSC7876_DCE _DSC7873_DCE _DSC7871_DCE _DSC7870_DCE _DSC7869_DCE _DSC7868_DCE _DSC7866_DCE _DSC7865_DCE _DSC7864_DCE _DSC7857_DCE _DSC7856_DCE

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Επί δημαρχίας κ. Πινιάρα είχε συνταχθεί Οικονομοτεχνική μελέτη : Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Καλαμπάκας. Το ότι δεν την διάβασε κανείς είναι σίγουρο, αν την βρείτε ρίξτε μια ματιά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .