Χαλαρώνουν τα capital controls

10 Σεπτεμβρίου, 2015 10:44 Επιμέλεια: /

lefta-katatheseis_DCE

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί των τραπεζικών συναλλαγών με νέα υπουργική απόφαση που αναμένεται να σταλεί σήμερα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η υπουργική απόφαση θα περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που θα δίνουν βαθιά ανάσα ρευστότητας στην αγορά, τις επιχειρήσεις αλλά σε φοιτητές και τα φυσικά πρόσωπα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ θα δίνει κίνητρα για να επιστρέψουν τα λεφτά των καταθετών από τα στρώματα ή το εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες .

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι οι πολίτες και επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα κρατούν κρυμμένα στα σεντούκια μετρητά και αποφασίζουν να τα επιστρέψουν στις τράπεζες, θα μπορούν να τα καταθέσουν εκ νέου στις τράπεζες με κίνητρο τη δυνατότητα να τα αποσύρουν όποια στιγμή θέλουν.

Πρακτικά, δηλαδή, δεν θα υφίστανται τον περιορισμό του ημερήσιου ορίου ανάληψης των 60 ευρώ, αλλά θα μπορούν να κάνουν ανάληψη όποιου ποσού επιθυμούν ανά πάσα στιγμή.

Σημαντικές διευκολύνσεις προβλέπονται και για τη ρευστότητα προς τις εισαγωγικές επιχειρήσεις καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά επίσης παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν πλέον απευθείας και με λιγότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες από τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων μέχρι 2.000 ευρώ τον μήνα για να τα χρησιμοποιήσουν για ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, έξοδα διαμονής κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα ανάληψης έως και 5.000 ευρώ τον μήνα με ταχύτερες διαδικασίες απευθείας από τις τράπεζες και χωρίς έγκριση του αιτήματος από τις επιτροπές εγκρίσεων.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων μέχρι 500 ευρώ τον μήνα και ανά πελάτη στο εξωτερικό χωρίς παραστατικά μέσω των τραπεζών και των εταιρειών μεταφοράς κεφαλαίων.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.