Μπρός Δ.Ν.Τ και πίσω Σόϊμπλε !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
21 Ιανουαρίου 2017, 08:18

Πως ξαφνικά ο Φον Σόιμπλε από  εκεί  που δεν άφηνε καμία σκέψη  αποχώρησης του Δ.Ν.Τ  από το Ελληνικό πρόγραμμα  διάσωσης (;) δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι  ο ίδιος  σε επίπεδο Ε.Ε μπορεί να κάνει τη δουλειά  του Δ.Ν.Τ  .

Άλλαξε ξαφνικά τη στρατηγική του; Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αποχωρήσει από  το πρόγραμμα ; Αντιλήφθηκε αδιέξοδο ;  Έγινε φιλέλλην ; Τίποτα από τα παραπάνω . Αναμφίβολα ο Β.Σόιμπλε δεν προβαίνει απερίσκεπτα σε μια τέτοια δήλωση. Εκείνο που ίσως διαβλέπει και , λόγω γερμανικών εκλογών , θέλει να αποφύγει εξυπηρετώντας  κομματικές σκοπιμότητες  , είναι ενδεχόμενη αναζωπύρωση της ελληνικής  οικονομικής κρίσης  μεσούσης της προεκλογικής  περιόδου στη Γερμανία .

Θα ήταν «εφιάλτης» για τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελα Μέρκελ,  να βρίσκονται  εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και να ξεσπάσει εκ νέου μια Ελληνική   κρίση . Αυτή είναι μια απλή και λογική ανάλυση της «ρουκέτας»  Σόιμπλε παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι προ πολλού θιασώτης της ιδέας να καθιερωθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης που να λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ .

Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι τι λέει ο Σόιμπλε αλλά πως η Κυβέρνηση  και το εγχώριο πολιτικό σύστημα χειρίζονται  το θέμα της συμφωνίας και γενικότερα πως χειρίζονται την κρίση  από το ξέσπασμά της και εντεύθεν.

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα που η απάντηση , δυστυχώς, δεν περιποιεί τιμή ούτε στην κυβέρνηση  , ούτε στο πολιτικό σύστημα καθώς τα κόμματα και οι ηγεσίες τους ενέταξαν την κρίση στις κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες αντί , σκεπτόμενοι το εθνικό συμφέρον , να συνεργαστούν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σκοπό την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής εκτροπής , του οικονομικού εξορθολογισμού και την έξοδο της χώρας από την κρίση  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής αναγέννησης . Είναι μια στάση που θα κριθεί αρνητικά από την ιστορία . Αυτό να μας απασχολήσει και όχι τι και γιατί  το κάνει ο Σόιμπλε και οι συν αυτό !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .