Μπρός Δ.Ν.Τ και πίσω Σόϊμπλε !!

21 Ιανουαρίου, 2017 08:18 Επιμέλεια: /

lagarde

Πως ξαφνικά ο Φον Σόιμπλε από  εκεί  που δεν άφηνε καμία σκέψη  αποχώρησης του Δ.Ν.Τ  από το Ελληνικό πρόγραμμα  διάσωσης (;) δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι  ο ίδιος  σε επίπεδο Ε.Ε μπορεί να κάνει τη δουλειά  του Δ.Ν.Τ  .

Άλλαξε ξαφνικά τη στρατηγική του; Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αποχωρήσει από  το πρόγραμμα ; Αντιλήφθηκε αδιέξοδο ;  Έγινε φιλέλλην ; Τίποτα από τα παραπάνω . Αναμφίβολα ο Β.Σόιμπλε δεν προβαίνει απερίσκεπτα σε μια τέτοια δήλωση. Εκείνο που ίσως διαβλέπει και , λόγω γερμανικών εκλογών , θέλει να αποφύγει εξυπηρετώντας  κομματικές σκοπιμότητες  , είναι ενδεχόμενη αναζωπύρωση της ελληνικής  οικονομικής κρίσης  μεσούσης της προεκλογικής  περιόδου στη Γερμανία .

Θα ήταν «εφιάλτης» για τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελα Μέρκελ,  να βρίσκονται  εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και να ξεσπάσει εκ νέου μια Ελληνική   κρίση . Αυτή είναι μια απλή και λογική ανάλυση της «ρουκέτας»  Σόιμπλε παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι προ πολλού θιασώτης της ιδέας να καθιερωθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης που να λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ .

Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι τι λέει ο Σόιμπλε αλλά πως η Κυβέρνηση  και το εγχώριο πολιτικό σύστημα χειρίζονται  το θέμα της συμφωνίας και γενικότερα πως χειρίζονται την κρίση  από το ξέσπασμά της και εντεύθεν.

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα που η απάντηση , δυστυχώς, δεν περιποιεί τιμή ούτε στην κυβέρνηση  , ούτε στο πολιτικό σύστημα καθώς τα κόμματα και οι ηγεσίες τους ενέταξαν την κρίση στις κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες αντί , σκεπτόμενοι το εθνικό συμφέρον , να συνεργαστούν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σκοπό την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής εκτροπής , του οικονομικού εξορθολογισμού και την έξοδο της χώρας από την κρίση  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής αναγέννησης . Είναι μια στάση που θα κριθεί αρνητικά από την ιστορία . Αυτό να μας απασχολήσει και όχι τι και γιατί  το κάνει ο Σόιμπλε και οι συν αυτό !!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.