Brexit : αφύπνιση ή αρχή διάλυσης της Ε.Ε ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Ιουνίου 2016, 10:34

Ανεξάρτητα από το ποιες συνθήκες διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία υπέρ του Βrexit η ουσία  είναι τώρα αν και  πώς θα αναλυθεί  και αναγνωσθεί από την  πολιτική ηγεσία της Ε.Ε και  κυρίως ποια θα είναι η απάντησή της σε επίπεδο πολιτικών για την αυριανή μέρα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος το οποίο αλλιώς ξεκίνησε , αλλού πήγε και τελικά αλλιώς καταλήγει .

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως είναι απογοητευτικές όσον αφορά την ανάγνωση της λαϊκής ετυμηγορίας  του  Ηνωμένου Βασιλείου καθώς οι υπαίτιοι του αποτελέσματος  (οι θιασώτες της κυρίαρχης οικονομικής πολιτικής) αντί να εντρυφήσουν  στην ουσία του περιεχόμενό του , μετρούν οικονομικές ζημίες αφήνοντας το πολιτικό ζήτημα για το τι Ευρώπη έχουμε και κυρίως ,τι Ευρώπη θέλουμε , αναπάντητο .

Η αλήθεια είναι πως για την κοινωνική δυσφορία και την άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη συνέβαλε αποφασιστικά η πολιτική που ακολουθείται στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Σε πολλούς ευρωπαίους πολίτες έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η ΕΕ δεν είναι ένα εγχείρημα για την οικονομική ανάπτυξη που  κατανέμει  δίκαια τον παραγόμενο  πλούτο , δημιουργεί θέσεις  εργασίας , κοινωνική ευημερία …, αλλά  μια Ένωση που κυριαρχούν τα υπερκέρδη παραγόμενα μέσα από απάνθρωπους  κανόνες της χρηματιστηριακής αγοράς .

Αν λοιπόν δεν αλλάξει ο πυρήνας αυτού του μίγματος πολιτικής  , που κυρίως απορρέει από την Γερμανία  , η Ευρώπη δυστυχώς θα καταρρεύσει , και θα καταρρεύσει με πάταγο  δημιουργώντας μια κατάσταση τραγική για την γηραιά  ήπειρο . Εάν οι άνθρωποι δεν δουν ελπίδα στην Ευρώπη είναι βέβαιο ότι θα στραφούν στον εθνικισμό και θα αναπτυχθεί κοινωνική δυσφορία που θα μετατραπεί σε αγανάκτηση  και οργή αντιγράφοντας  την απόφαση των βρετανών .Άρα το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία πρέπει να λειτουργήσει  ως μια αφύπνιση για βασικές αλλαγές στον πυρήνα της ακολουθούμενης πολιτικής .

Οι αριθμοί δείχνουν το πρόβλημα

Το πρόβλημα στην Ε.Ε αναδεικνύεται  από τους αριθμούς .

Η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες μαζί έχουν πληθυσμό 336 εκατομμύρια κατοίκους  συνολικά. Οι Σούπερ πλούσιοι αποτελούν λιγότερο από το 0,3 τοις εκατό του συνόλου και είναι οι περισσότεροι στην Γερμάνια . Αντίθετα, 50 εκατομμύρια κάτοικοι αυτών των 6 χωρών, ή  το 15 τοις εκατό του συνόλου, θεωρούνται ως φτωχοί με   το εισόδημα  τους να είναι κάτω από τις 10 χιλιάδες ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα.

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Βρετανία είναι περίπου 217.000, ή  το 0,7 τοις εκατό των πολιτών , ενώ 5000 από αυτούς διαθέτουν  εισόδημα της τάξης των 2 εκατομμυρίων λιρών.

Στην Ιταλία,  εκείνοι που δηλώνουν εισόδημα σε πάνω από € 200.000 αποτελούν  μόνο το  0,2 τοις εκατό του συνόλου, περίπου 78 χιλιάδες άτομα. Ενώ  32 χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν εισόδημα άνω των € 300.000 . Στην Ισπανία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Μόνο 5.000 άνθρωποι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν εισόδημα άνω των  € 600.000. Στην Γερμανία συσσωρεύεται ταχέως όλος ο πλούτος της Ευρώπης οδηγώντας σε πρόωρη διάλυση την ΕΕ  . Αν αναλύσουμε την  κατάταξη , η Γερμανία προηγείται  με 345 χιλιάδες πλούσιους, ή 0,9 τοις εκατό του συνόλου, ενώ 15000 γερμανικές οικογένειες ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στη Γαλλία το ποσοστό αυτό είναι στο 0,4 τοις εκατό και μόνο 93 άτομα δηλώνουν εισόδημα  € 9.000.000. Στις Κάτω Χώρες, η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο ισορροπημένη. Ενώ 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία δηλώνουν εισόδημα μεταξύ 100 και € 200.000, κάτι που αποτελεί το 11 τοις εκατό του συνόλου. Στην Ιταλία το ποσοστό αυτό καθορίζεται σε 0,8 τοις εκατό, στην Ισπανία στο 1,1 τοις εκατό.

Η Ιταλία κατέχει το ρεκόρ των ατόμων με τα χαμηλότερα εισοδήματα μεταξύ αυτών των 6 χωρών, όπου 13 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν εισόδημα κάτω  από 10 χιλιάδες ευρώ. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα  ότι  οι Γερμανοί συσσωρεύουν ταχέως  όλο το «χρήμα» της Ευρώπης, ενώ η νότια Ευρώπη , Ιταλία, Ισπανία και φυσικά η Ελλάδα «πεινάνε» και θα συνεχίσουν να «πεινάνε» .

Σε αυτό το υπερκράτος των Ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης οι χώρες αυτές μαζί με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα γερμανικά σχέδια θα αποτελούν τους «δούλους» του Νότου , οι οποίοι θα δουλεύουν στις ειδικές οικονομικές ζώνες για να  πλουτίζουν και άλλο οι Γερμανοί βιομήχανοι. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα διαλύσει το «σάπιο οικοδόμημα» της Ε.E.

Αυτή η μονόπλευρη μετακίνηση της ροής του χρήματος αποτελεί   σαφέστατη  «αιτία πολέμου» μέσα στην ίδια  την Ένωση με την Γερμανία να αποτελεί για τρίτη φορά την χώρα που βάζει μπουρλότο όχι με τα όπλα ,τούτη τη φορά , αλλά μέσω της  οικονομίας .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .