ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

27 Σεπτεμβρίου, 2017 13:53 Επιμέλεια: /

22054319_10214602267110803_686106479_n

Ανεργία, περικοπές συντάξεων , κατάργηση επιδομάτων , υψηλή και άδικη φορολογία. Η απάντηση σε όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν γονατίσει τη χώρα μας είναι μεταρρυθμίσεις οικονομικές-θεσμικές-κοινωνικές . Μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν με κάθε πολιτικό κόστος και απέναντι σε κάθε αντίδραση . Αυτό θα πρέπει να είναι το σύνθημα κάθε υποψήφιου για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, εξ άλλου πρόκειται για το μοναδικό πολιτικό χώρο που ανέκαθεν πρωτοστατούσε  σε κάθε προοδευτική αλλαγή για το συμφέρον του τόπου. Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη θα πρέπει να παλέψει ανάμεσα στη συντήρηση και τον λαϊκισμό στοχεύοντας στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας , με τη μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει αποφεύγοντας έτσι ακραίες κοινωνικές  αντιδράσεις μετεκλογικά . Μια κυβέρνηση ευθύνης εκλεγμένη από ένα λαό με συναίσθηση είναι καταδικασμένη να πετύχει.

Ο νέος ηγέτης του πιο ανήσυχου και πιο δημιουργικού πολιτικού χώρου θα πρέπει να ράβει και όχι να ξηλώνει , πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να περιχαρακώνει την παράταξη από δεξιές και αριστερές εισβολές. Τα στοιχήματα που θα αντιμετωπίσει είναι δύο: πρώτον να πείσει τους Έλληνες ότι υπάρχει σοβαρό κοστολογημένο πρόγραμμα για μείωση της ανεργίας και προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων  και δεύτερον να στοχεύσει σ ένα κράτος που παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στον πολίτη με κεντρικό άξονα την παιδεία και την υγεία.

Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά κρίνεται απαραίτητη η επιστροφής της εμπιστοσύνης των παραδοσιακών υποστηρικτών του προοδευτικού κινήματος . Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή κίνησε τις διαδικασίες για την ένωση και την διεύρυνση του χώρου ,πράγμα το οποίο αποτυπώνεται στα ανοδικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις αλλά και από την μεγάλη συμμετοχή διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων στις ερχόμενες εκλογές . Είναι ξεκάθαρο πλέον πως  η κεντροαριστερά βρήκε στο πρόσωπο της κ. Γεννηματά την πολιτική βούληση που χρειάζονται όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις  και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη κοινωνική αποδοχή η ανοδική πορεία του νέου χώρου είναι μαθηματικά βέβαιη. Ως νέος άνθρωπος και ως μέλλος του ΠΑΣΟΚ εναποθέτω  τις ελπίδες μου στην πολιτικό που τις κρίσιμες ώρες του 2015 βγήκε μπροστά πείθοντας του ευρωπαίους σοσιαλιστές να ταχθούν υπέρ στο να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη .

Με τη Φώφη λοιπόν.

Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.