Μπλόκαρε η ΔΟΥ Τρικάλων από συμψηφισμούς και δόσεις ΕΝΦΙΑ

22 Σεπτεμβρίου, 2016 07:57 Επιμέλεια: /

eforia-oura

Στους διαδρόμους και στα γραφεία της Εφορίας προστρέχουν καθημερινά δεκάδες Τρικαλινοί, προκειμένου να συμψηφίσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Ήδη, περισσότεροι από 1.000 φορολογούμενοι έχουν επισκεφθεί τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία για προβούν στην τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να προσπαθεί να αποφύγει την καταβολή των πρώτων δόσεων -ή και το σύνολο αυτών- του τέλους ακινήτων, η 1η δόση του οποίου πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Τρικάλων Διονύσης Κατσαρός επισήμανε πως “ο καθημερινός συνωστισμός φορολογουμένων στην Υπηρεσία οφείλεται στη όλη διαδικασία του συμψηφισμού”, συνέστησε ωστόσο “να μην βιάζονται όσοι έχουν λαμβάνειν από επιστροφή φόρου για τα εισοδήματα του 2015, γιατί οι οφειλόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή μέρος αυτών και μέχρι του ποσού της επιστροφής φόρου, είναι λογιστικά εξοφλημένο…”. Ωστόσο, εκκρεμείς παραμένουν χιλιάδες πράξεις-συναλλαγές μεταξύ Εφορίας και φορολογουμένων για οφειλόμενα ποσά των τελευταίων, λόγω εγγραφής τους σε διαφορετικό κωδικό λόγω λαθών των ίδιων των φορολογουμένων μέσω e-banking ή μέσω τραπεζών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι πολίτες παρ’ ότι έχουν καταβάλει την οφειλή τους εξακολουθούν να εμφανίζονται ότι χρωστούν, με την όλη διαδικασία να προκαλεί προβλήματα και την τακτοποίηση των πράξεων να έχει μπλοκάρει λόγω έλλειψης προσωπικού στην Εφορία.Μπλόκαρε.

ideesmag.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.