Μπήκε ζεστό χρήμα στους λογαριασμούς των Αγροτών από την επιστροφή Φ.Π.Α – Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας κατέθεσε 586 χιλιάδες ευρώ

10 Ιουλίου, 2014 08:21 Επιμέλεια: /

enosi leggas 1_DCE

¨ Ζεστάθηκε ¨ λίγο η τσέπη πολλών Αγροτών της περιοχής Καλαμπάκας αφού από σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας πιστώνει στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από την επιστροφή Φ.Π.Α.
Το ποσό που κατατέθηκε στα βιβλιάρια των δικαιούχων Αγροτών φτάνει τις 586 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται να δώσει μια μεγάλη οικονομική ανάσα και στους ίδιους αλλά και στην τοπική αγορά.
Μιλώντας στην στήλη μας η Διευθύντρια το Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας κα Κασσοπούλου ανέφερε ότι από πλευράς Συνεταιρισμού οι διαδικασίες κινήθηκαν όσο πιο γρήγορα γινόταν για πάρουν τα χρήματα οι Αγρότες.
Η κα Κασσοπούλου είπε ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι κάπως χρονοβόρα αφού μετά την συμπλήρωση των δηλώσεων , αυτές πηγαίνουν για έλεγχο στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και η διαδικασία αυτή κρατά 3 μήνες.
Η Διευθύντρια της Ε.Α.Σ. Καλαμπάκας δηλώνει αντίθετη και στο γεγονός ότι από τους Αγρότες παρακρατήθηκε από το ποσό Φ.Π.Α. που δικαιούταν η πρώτη δόση του φόρου ( εκκαθάριση δηλώσεων) που τους αντιστοιχεί , αν και η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τέλος Ιουλίου.
Οι δηλώσεις Φ.Π.Α. για Αγρότες
Οι υπόχρεοι στο φόρο, που ενεργούν φορολογητέες πράξεις ή πράξεις απαλλασσόμενες του φόρου, για τις οποίες έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών με βάση τις διατάξεις του άρθρου 30, οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ για κάθε φορολογική περίοδο. Η δε φορολογική περίοδος ορίζεται ως εξής:
Ένας ημερολογιακός μήνας προκειμένου για υπόχρεους οι οποίοι υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα, καθώς και για το Δημόσιο όταν ασκεί δραστηριότητες για τις οποίες υπόκειται στο φόρο.
Ένα ημερολογιακό τρίμηνο προκειμένου για υπόχρεους οι οποίοι υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα ή για υπόχρεους, από τους οποίους δεν απαιτείται τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.
Ένα ημερολογιακό εξάμηνο προκειμένου για υπόχρεους οι οποίοι ανήκουν σε ειδικό καθεστώς κατ” αποκοπή καταβολής του φόρου.
Ένα ημερολογιακό έτος προκειμένου για υπόχρεους οι οποίοι είναι αγρότες φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.
Παράλληλα, με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου (Άρθρο 9) απειλούνται με κατάργηση του ΑΦΜ οι επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν ή εμφανίζονται ως ανενεργές στα στοιχεία των εφοριών.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η φορολογική διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.