Αθανάσιος Μπαταγιάννης: Χρηματοδότηση Μικρών Επιχειρήσεων τύπου Sparkasse

admin
admin
23 Μαΐου 2019, 08:48

Σε πρόσφατη συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό , ο υποψήφιος για την περιφέρεια με τον συνδυασμό , ‘ Η Θεσσαλία στην καρδιά μας ‘ ( Νίκου Τσιλιμίγκα ) , Αθανάσιος Μπαταγιάννης ανέπτυξε την πρόταση του συνδυασμού του για την ανάπτυξη των Γερμανικών Περιφερειακών – Αποταμιευτικών Τραπεζών με την επωνυμία ‘ Sparkasse ‘ .

Σήμερα , στη Γερμανία λειτουργούν 430 τοπικές τράπεζες με την Sparkasse κι αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος τραπεζικό όμιλο σε κεφάλαια μετά την Deutzbank . Οι τράπεζες αυτές δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα , καθώς το μετοχικό τους κεφάλαιο ανήκει , κατά 50 % , στους Δήμους ( ή στην Περιφέρεια ) και κατά κύριο λόγο παρέχουν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης ( 10 – 50.000 Ευρώ ) σε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής τους ή χρηματοδοτούν μικρά τοπικά έργα .

Τα επιτόκια τους είναι ανταγωνιστικά , σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες , ενώ δανείζουν μόνο μέχρι το ύψος των κεφαλαίων που διαθέτουν , γιατί  δεν δανείζονται κεφάλαια από τη διατραπεζική αγορά . Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται επι δεκαετίες στη Γερμανία έχοντας συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας  ,των περιφερειών και την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων , ενώ έρχεται και στην Ελλάδα με πρώτη την περιφέρεια της Πελοποννήσου , να έχει υπογράψει σχετική συμφωνία , οπότε  αναμένεται η ανάπτυξη καταστημάτων Sparkasse με την Περιφέρεια να συμμετέχει κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο ( το άλλο 50  % θα είναι Γερμανικό ).

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που θα πρέπει να εξετάσουμε και στη Θεσσαλία , αν θέλουμε μια Περιφέρεια που να μπορεί να προσφέρει καινοτόμες και ποιοτικές  υπηρεσίες στους πολίτες και της επιχειρήσεις κι όχι να περιορίζεται , μόνο ,  σε έργα οδοποιίας και εκχιονισμού «.

Αθανάσιος Μπαταγιάννης – Yποψήφιος για την περιφέρεια με τον συνδυασμό ,  ‘Η Θεσσαλία στην καρδιά μας’ του Νίκου Τσιλιμίγκα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .