Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι, «νεκροί τρεις ύποπτοι» από έκρηξη καμικάζι

admin
admin
18 Νοεμβρίου 2015, 09:40

Έξι υπόπτους πολιόρκησε η γαλλική αστυνομία σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού, με κατάληξη της πολύωρης επιχείρησης το θάνατο ορισμένων από τους υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε, και τη σύλληψη των υπολοίπων. Πυροβολισμοί και εκρήξεις κατά την πολιορκία. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο.

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων τριών, ενώ η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι αριθμοί συλληφθέντων και νεκρών υπόπτων διαφέρουν ελαφρά στις διαφορετικές αναφορές, όμως όλες μιλούν για συνολικά έξι υπόπτους. Άγνωστος ακόμη ο αριθμός τραυματιών αστυνομικών, με αναφορές για δύο. Η επιχείρηση ολοκληρώνεται, αναφέρουν οι αρχές, και οι επίσημες ανακοινώσεις στη συνέχεια θα αποσαφηνίσουν τους αριθμούς.

*«Ύποπτο δέμα» ελέγχεται στον Γκαρ ντυ Νορντ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.

Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγουν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID).Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν τις 05:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.

Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.

Έχουν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ξεκινούν να ακούγονται και σταματούν πυροβολισμοί.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, είχαν από τις πρώτες ώρες μιλήσει για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», την ώρα που άλλα ΜΜΕ μιλούσαν για θύματα μεταξύ αστυνομικών. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό, όμως όλες αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Η επιχείρηση γίνεται γύρω απόδιαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές στα γαλλικά ΜΜΕ, σημαντικό στοιχείο για την έρευνα αποδείχθηκε κινητό τηλέφωνο που είχε βρεθεί κοντά στο θέατρο Bataclan. Από το κινητό είχε σταλεί στις 21:42 της Παρασκευής, λίγο πριν την ομηρία, μήνυμα «ξεκίνησε, αρχίζουμε» και από το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού βρέθηκαν προηγούμενα σημεία στα οποία είχε εμφανιστεί το τηλέφωνο.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .