Αστικοποίηση της Καλαμπάκας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
2 Ιουλίου 2015, 12:29

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας υιοθέτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας ( πριν ένα μήνα) και αποφάσισε ομόφωνα να πει ναι στην Αστικοποίηση της πόλεως Καλαμπάκας. Η απόφαση αφορά την πόλη και πάρθηκε για να ανοίξει ο δρόμος για την αδειοδότηση λεωφορείων ανοιχτού τύπου.
Πρόκειται για θέμα που προέκυψε ύστερα από αιτήσεις που κατέθεσαν στο δήμο οι εταιρίες «ΤG.S Travel Agency» , «meteora thrones» και το «ΚΤΕΛ Α.Ε» ( το οποίο όμως εκφράζει την διαφωνία του επί του θέματος ) .
Το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ( στο Περιφερειακό πέρασε ως τυπική διαδικασία μετά από την εισήγηση του προέδρου κου Παπαχαραλάμπους Γρηγόρη).
Στην Αστικοποίηση της περιοχής σοβαρές ήταν οι ενστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων αφού θεωρεί ότι τα συμφέροντα της Εταιρείας πλήττονται από μια τέτοια απόφαση.
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής πάρθηκε με γνώμονα ότι τα ανοιχτά λεωφορεία θα προσδώσουν ομορφιά στην περιοχή , ο τουρισμός εξελίσσεται , τρέχει και η περιοχή πρέπει να τον παρακολουθήσει ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα.
Βέβαια υπάρχει το ερώτημα αν αυτά τα λεωφορεία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια και εκτός της οικιστικής περιοχής αλλά και στα Μετέωρα.
Πράγμα που αν κυκλοφορούν στα Μετέωρα χαροποιεί τους αιτούντες , λυπεί όμως τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .