Ασθενοφόρο που δώρισε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ – Πρώτα έσβησαν την επιγραφή και τώρα το πήραν από την Καλαμπάκα

5 Ιανουαρίου, 2016 12:54 Επιμέλεια: /

asthenoforo barlaam 7_DCE

Είναι μια υπόθεση που έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με τα διάφορα στάδια που πέρασε και συνεχίζει να υφίσταται.

Ο λόγος για την δωρεά του Ασθενοφόρου αξίας 70 χιλιάδων ευρώ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ προς το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ στην Καλαμπάκα.

Η Ιερά μονή με αγάπη πρόσφερε αυτό το μεγάλο ποσό για την αγορά ενός τετρακίνητου Ασθενοφόρου , και  να εξασφαλίσει μια άνετη και σίγουρη πρόσβαση των κατοίκων που έχουν ανάγκη διακομιδής στις  υγειονομικές δομές του Νομού, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή αφού το ενώ η Ιερά Μονή κατέβαλε το ποσό στο ΕΚΑΒ , το Ασθενοφόρο που ήλθε στην Καλαμπάκα δεν ήταν καινούριο αλλά και δεν ήταν τετρακίνητο (  Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η Δικαιοσύνη ).

Λίγο αργότερα ( στο Ασθενοφόρο που έπεται αντιπροσώπευε την δωρεά) σβήστηκε η περιγραφή που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν δωρεά της συγκεκριμένης Ιεράς Μονής. Αν και υπήρχαν πολλές αντιδράσεις επ’ αυτού από δημότες του Δήμου , κανενός δεν ¨ίδρωσε το αυτί ¨ , λες και έτσι έπρεπε να γίνει.

Τώρα υπάρχει νέα εξέλιξη αφού πλέον το Ασθενοφόρο απομακρύνθηκε και από την Καλαμπάκα και χρησιμοποιείται σε άλλες περιοχές.

Η αναφορά στην δωρεά της Ιεράς Μονής προς το Υπουργείο Υγείας ήταν ξεκάθαρη :

<<  Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε  ότι ή “Ιερά ημών Μονή διατίθεται να χορηγήσει  το ποσόν των 70.000,00 ευρώ προκειμένου να αγοραστεί από την υπηρεσία Σας, ένα ασθενοφόρο αυτοκίνητο (4X4) πετρελαιοκίνητο, διά τας ανάγκες του άρτια  συσταθέντος τομέως του  Ε.Κ.Α.Β. έν Καλαμπάκα, καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο  είναι παλαιόν με πολλά προβλήματα, μη δυνάμενο να ανταποκριθεί  είς τάς πολλάς ανάγκες της περιοχής, ή όποια αποτελείται  από εβδομήντα χωριά, τα περισσότερα των οποίων ευρίσκονται εις τον δύσβατο ορεινόν όγκον αυτής.

Επιθυμία μας δε είναι:

Α)Το ασθενοφόρο να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό

Β)Να διατεθεί αποκλειστικά και μόνο δια τις ανάγκες του τομέα Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής.

Γ) Το ασθενοφόρο να διατεθεί εις τον τομέα Καλαμπάκας σε εύλογο  χρονικό διάστημα και όχι πέρα των 6-8 μηνών, αλλιώς  παύει ή χορηγία μας. Μετ’  ευχών και τιμής >>.

Και ενώ το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα της Δωρεάς , αποδεχόμενο τους όρους , τώρα κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θέλουν να τους εφαρμόσουν και τους καταπατούν.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεις:

1)      Που βρίσκεται το θέμα του ότι στην Καλαμπάκα δεν έφτασε ποτέ το Ασθενοφόρο που έπρεπε και είχε πληρώσει ( στο Υπουργείο ) η Ιερά Μονή Βαρλαάμ;

2)      Ποιόν προσέβαλε η επιγραφή που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν δωρεά της συγκεκριμένης Μονής ( τους Καλαμπακιώτες και δη τους ασθενείς ,όχι );

3)      Γιατί απομακρύνθηκε το συγκεκριμένο Ασθενοφόρο από την Καλαμπάκα όταν οι όροι δωρεάς ήταν ξεκάθαροι;

4)       Θα επιστραφούν τα χρήματα στο Μοναστήρι ( 70 χιλιάδες )  αφού πλέον ούτε το Ασθενοφόρο βρίσκεται στην Καλαμπάκα αλλά και ούτε φαίνεται να το αντικαταστήσουν με το πληρωτέο κάποιοι;

5)      Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δωρεές στο μέλλον μετά από τέτοιες συμπεριφορές και καταστάσεις;

asthenoforo barlaam 2_DCE asthenoforo barlaam 7_DCE

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.