Άσχημα νέα για Κ.Υ

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Οκτωβρίου 2015, 08:19

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους οι Ενώσεις Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας. Γιατροί απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για όλο σχεδόν το 2015,  ελλείψεις σε φάρμακα, αναλώσιμα και εξοπλισμό και όχι μόνον.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2015, με το νόμο περί ΠΕΔΥ, αφαιρέθηκε η διοικητική δικαιοδοσία, των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.), από τα Νοσοκομεία και πέρασε στις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ.). Τα αποτελέσματα, αυτής της απόφασης, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πολιτικές υγείας και τις αντικειμενικές και υποκειμενικές ανεπάρκειες και αδυναμίες, των διοικήσεων των Υ.ΠΕ., έχουν οδηγήσει τα Κ.Υ. σε κατάρρευση, τους γιατρούς και τους άλλους υγειονομικούς σε απόγνωση και τους πολίτες να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό του κέρδους, που μεταφράζεται σε αδικοχαμένες ζωές και αναπηρίες…» , υποστηρίζουν κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου .

Και να σκεφτούμε ότι από το Υπουργείο Υγείας πέρασαν βαριά στελέχη που υπόσχονταν  μεταρρυθμίσεις αλλά περιέργως ούτε μεταρρυθμίσεις έκαναν , ούτε κάθισαν παραπάνω από εξι μήνες μέσο όρο  στην Υπουργική καρέκλα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .