Ας προβληματιστούμε

17 Οκτωβρίου, 2015 08:23 Επιμέλεια: /

γιαγια-τρώει-από-τα-σκουπίδια-IMAGE-620x330_DCE

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού,  η 16η Οκτωβρίου και το  νόημα επικεντρώνονται γύρω από την αέναη πάλη ενάντια στην πείνα, τον υποσιτισμό και την τροφική ανασφάλεια, που αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο παρά την αλματώδη πρόοδο που σημείωσε ο πολιτισμός .

Περισσότεροι από 842 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν στον πλανήτη κάτι που αποτελεί ντροπή για την πολιτισμένη κοινότητα  . Η έννοια της πείνας και του υποσιτισμού δεν αφορά μόνο την ποσότητα της τροφής, αλλά και την ποιότητα και το βαθμό που καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, όπως ανακηρύχθηκε από τον FAO του ΟΗΕ, είναι «η κοινωνική προστασία και γεωργία: σπάζοντας το φαύλο κύκλο της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές». Αναδεικνύεται, λοιπόν, ως αναγκαία λύση η εξάλειψη της φτώχειας στις ευάλωτες οικονομικά αγροτικές περιοχές, προκειμένου να αμβλυνθεί η επισιτιστική ανασφάλεια και η πείνα στον πλανήτη.

Λοιπόν , στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η λύση είναι μία  : Κοινοτισμός και αυτοτροφοδούμενη  τοπική κοινωνία  !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.