Οι αρμοδιότητές του στον Γαβρόγλου – Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι από τον Τσίπρα

admin
admin
16 Ιανουαρίου 2018, 13:19

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε  δεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλει  ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις μετά τις υβριστικές δηλώσεις που έκανε κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη.

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλει ο υφυπουργός Παιδείας.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο 24ωρα προκειμένου ο πρωθυπουργός να αποδεχτεί την παραίτηση που είχε υποβάλει ο κ. Ζουράρις μετά τις υβριστικές δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζουράρις με μία λιτή επιστολή ενημέρωσε από την Κυριακή τον πρωθυπουργό
– τον οποίο αποκαλέσε σύντροφε – για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του.

«Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγαίνει πιο πίσω ο ανασχηματισμός
Με δεδομένο ότι τις αρμοδιότητες Ζουράρι ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου φαίνεται πως δεν θα υπάρξει αντικατάστασή του – τουλάχιστον επί του παρόντος – ενώ την ίδια στιγμή ο ανασχηματισμός πηγαίνει πιο πίσω. Οι κινήσεις του πρωθυπουργού για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να γίνουν μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, θα ενταθούν οι διεργασίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για τα νέα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο.

in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .