Άρχισε η αποκατάσταση του δρόμου Αμπέλια – Χρυσομηλιά

admin
admin
21 Μαρτίου 2017, 17:41

Πρόκειται για τον δρόμο που εκτός από την Χρυσομηλιά  , είναι ο δρόμος που συνδέει την Καλαμπάκα με το Περτούλι και τον ορεινό όγκο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος υπέστη αρκετές φορές ζημιές λόγω των κατολισθήσεων και της ιδιομορφίας της περιοχής.

Σχεδόν κάθε Άνοιξη πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης για να  εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και να γίνεται ακίνδυνη η κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωση που εστάλη από την Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων αναφέρονται τα εξής: << Εκτεταμένες καταστροφές υπέστη το επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας  στο ύψος Αμπέλια-Χρυσομηλιά,   μετά  τις δυνατές βροχοπτώσεις, τους παγετούς και τις έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων μηνών, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων .

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.  Χρήστος Μιχαλάκης,  μετά από επιτόπια αυτοψία και έχοντας ιδία αντίληψη για την έκταση των ζημιών, ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ειδικά συνεργεία προχωρούν στην αποκατάσταση του οδοστρώματος και στην κατασκευή τεχνικών για την προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, κατασκευάζεται σωληνωτός οχετός και drainage (κατασκευή  στραγγιστηρίων) σε επιλεγμένες θέσεις,  ώστε να διασφαλιστεί η απορροή των υδάτων. Επιπλέον πραγματοποιείται καθαρισμός από φερτά υλικά της χωμάτινης τάφρου και  εμβάθυνση αυτής, για την εξασφάλιση της απαιτούμενης αποστράγγισης >>.

Επιβλέποντας τις εργασίες, ο   Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.  Χρήστος Μιχαλάκης  δήλωσε:

«Αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού η επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και η μεταφορά των πολιτών και των εμπορευμάτων με ασφάλεια. Φροντίζουμε για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο, ώστε  οι πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια και να συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους απρόσκοπτα σε όλο το εύρος του νομού Τρικάλων».

17357334_10154287347706231_177298395_o

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .