Το αποτέλεσμα των εκλογών και η νέα πολιτική πραγματικότητα

admin
admin
13 Ιουλίου 2019, 08:41

Ο λαός μίλησε και η βούλησή του αποτυπώθηκε πλήρως στην νέα σύνθεση του κοινοβουλίου αλλά και στον πολιτικό χάρτη της χώρας . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατάφεραν να πείσουν τον ελληνικό λαό να τους δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσουν αυτοδύναμα και χωρίς κοινοβουλευτικά εμπόδια στην νέα τετραετία που ξεκίνησε από την Κυριακή το βράδυ. Ωστόσο το ουσιαστικότερο της επιτυχίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ως προς την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είναι ότι κατάφερε να πείσει πολίτες που δεν ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στην Νέα Δημοκρατία και ούτε την ψήφισαν ποτέ να την εμπιστευτούν . Είναι ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αποτελέσματος και είναι κάτι που οφείλει να το προσέξει ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης .

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο των εκλογών είναι η αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ που παρά την εκλογική ήττα , κατάφερε να πολιτογραφηθεί ως ο κεντρικός κορμός της κεντροαριστεράς καθώς το 31% , είναι ένα υψηλό ποσοστό . Ωστόσο η διαχείρισή του φαντάζει ως το μεγάλο στοίχημα που θα το διατηρήσει στον ιδεολογικό και πολιτικό χάρτη ή θα αρχίσει μια φθίνουσα πορεία . Ως προς αυτό οι όποιοι χειρισμοί του κ. Τσίπαρα θα έχουν εξόχως πολύ μεγάλη  σημασία για τις εσωτερικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ .

Το ποια αίτια έπαιξαν ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα εις ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ , εκείνο που χοντρικά πρέπει να επισημάνουμε , είναι ότι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν ικανοποίησε ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού που το εμπιστεύτηκε καθιστώντας τον Κυβέρνηση . Τα ζητήματα διακυβέρνησης , η διαχείριση της εξουσίας , κυρίως ως προς το ηθικό πλεονέκτημα , η συμφωνία των Πρεσπών , η αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια που μάλλον περισσότερο σε τυπικό παρά σε ουσιαστικό ζήτημα , εξελίχθηκε και φυσικά η χαλάρωση του κράτους ως προς τις βασικές λειτουργίες και θεσμούς που εγγυώνται την ασφάλεια του πολίτη , αποτέλεσαν τα κύρια στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος .

Τώρα , αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα των εκλογών με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες , τα διακυβεύματα που κυρίως αφορούν την χώρα επίσης μεγάλα και σ΄ αυτά ούτε ανοχή , ούτε περίοδος χάριτος ή προσαρμογής υπάρχουν .

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .