Απόσταξη τσίπουρου στην Βασιλική

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
7 Νοεμβρίου 2015, 11:45

Το τσίπουρο θα μπορούσε να αναχθεί σε σημαντικό στήριγμα της αμπελουργίας αρκεί να γίνει η σύνδεση της παραγωγής του με την πρώτη ύλη, έτσι ώστε το τσίπουρο να γίνεται από δικά μας ελληνικά σταφύλια αλλά και το τσίπουρο κάθε περιοχής από σταφύλια της περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί από το αρμόδιο υπουργείο ότι στη διαμόρφωση των τελικών χαρακτηριστικών του αποστάγματος των στέμφυλων καθοριστικό ρόλο παίζει η πρώτη ύλη. Με αυτό τον τρόπο θα συνδεθεί η πρώτη ύλη (σταφύλια) με το απόσταγμα (τσίπουρο). Συγχρόνως θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικά εθνικό ποτό, που θα φέρει μαζί του τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής γης και του κάθε τόπου ξεχωριστά, ενώ θα ενσωματώνει τον κόπο (προστιθέμενη αξία) των Ελλήνων αμπελουργών.

Φωτό Δημήτρης Ντελλής

basiliki tsipoyra (9) basiliki tsipoyra (8) basiliki tsipoyra (7) basiliki tsipoyra (6) basiliki tsipoyra (5) basiliki tsipoyra (4) basiliki tsipoyra (2) basiliki tsipoyra (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .