Αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του όταν έμαθε το χρέος του στον ΟΑΕΕ

admin
admin
12 Ιουλίου 2016, 15:27
Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία, όταν αγανακτισμένος 65χρονος, που ζητούσε διευθέτηση θέματός του, έβγαλε σουγιά κι αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του όταν ο αρμόδιος υπάλληλος τού ζητούσε επιπλέον στοιχεία.

Ο 65χρονος διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή της Λοκρίδας. Πήγε μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία για να ζητήσει ένα απαλλακτικό, ότι δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.

Εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος διαπίστωσε, βλέποντας τα τηρούμενα στοιχεία, ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χορήγηση του απαλλακτικού» και τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να του δώσει αυτό το έγγραφο, καθώς χρειάζονται επιπλέον στοιχεία.

Τότε ο 65χρονος άρχισε να φωνάζει και να βρίσκεται εκτός εαυτού, λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι «έχει πληρώσει τα πάντα» και ότι πριν από λίγο διάστημα τον έκλεψαν, άγνωστοι τού αφαίρεσαν 30.000 ευρώ.

Χωρίς κανείς να το καταλάβει, ο 65χρονος έβγαλε από την τσέπη του τον σουγιά και χάραξε με αυτόν τις φλέβες του στο αριστερό χέρι του. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 65χρονο, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Όπως προκύπτει, ο 65χρονος διατηρούσε για πολλά χρόνια πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριό της Λοκρίδας, που έχει πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όφειλε να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένος σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των φορολογικών παραστατικών από τον ΟΑΕΕ, εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί τιμολόγια σε επιχειρήσεις εκτός της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι όφειλε να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.

Ο 65χρονος θεωρούσε ότι, πληρώνοντας ΟΓΑ, δεν έχει καμιά περαιτέρω υποχρέωση, ενώ οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θεωρούν ότι από 1η Ιουλίου 2010 όφειλε να έχει ενταχθεί σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο πρατηριούχος θα έπρεπε να πληρώνει εδώ και έξι χρόνια ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλές του, μαζί με τα πρόστιμα, σε αυτή τη φάση είναι υπέρογκες.in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .