Απομένουν εργασίες του εξωτερικού χώρου – Ολοκληρώθηκε εσωτερικά το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου

29 Μαΐου, 2017 11:20 Επιμέλεια: /

kastraki geologiko (2)

Ήδη υπάρχει μια περίοδος  καθυστερήσεων και διαμαρτυριών για την ολοκλήρωση  του Γεωλογικού Μουσείου Καστρακίου . και ενώ εσωτερικά το Μουσείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες , εξωτερικά εκκρεμούν ακόμη εργασίες διαμόρφωσης και αποκατάστασης.

Ο Πρόεδρος Καστρακίου που παρακολουθεί τις εργασίες για το έργο λέγοντας μας προμήθευσε με φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει το εσωτερικό του Μουσείου , αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμο.

Ο κος Περικλής Γιάννης δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά του εσωτερικού του Μουσείου , λέγοντας ότι είναι ένα στολίδι.

Πρόκειται πάντως για ένα ουσιαστικό έργο το οποίο θα δώσει  αξία στην περιοχή, θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και θα αυξήσει  το χρόνο παραμονής στην περιοχή. Το  διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η μετατροπή σε  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών  του διώροφου παλαιού διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικής επιφανείας 490 m2.

Βέβαια χρειάστηκαν κάποια επί πλέον χρήματα που η Περιφέρεια ενέκρινε για να προχωρήσει η περάτωση.

Το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου σε συνδυασμό και με την Ψηφιακή Απεικόνιση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή θα αποτελέσουν ένα επί πλέον  σημαντικό λόγο για να επιλέξει  κάποιος ως προορισμό την Καλαμπάκα , η για να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή.

Εγκαινιάζεται το 5ο Δημοτικό

Πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

kastraki geologiko (9) kastraki geologiko (8) kastraki geologiko (7) kastraki geologiko (6) kastraki geologiko (5) kastraki geologiko (1) kastraki geologiko (10) kastraki geologiko (11) kastraki geologiko (14) kastraki geologiko (16) kastraki geologiko (17)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.