Απομένουν εργασίες του εξωτερικού χώρου – Ολοκληρώθηκε εσωτερικά το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
29 Μαΐου 2017, 11:20

Ήδη υπάρχει μια περίοδος  καθυστερήσεων και διαμαρτυριών για την ολοκλήρωση  του Γεωλογικού Μουσείου Καστρακίου . και ενώ εσωτερικά το Μουσείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες , εξωτερικά εκκρεμούν ακόμη εργασίες διαμόρφωσης και αποκατάστασης.

Ο Πρόεδρος Καστρακίου που παρακολουθεί τις εργασίες για το έργο λέγοντας μας προμήθευσε με φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει το εσωτερικό του Μουσείου , αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμο.

Ο κος Περικλής Γιάννης δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά του εσωτερικού του Μουσείου , λέγοντας ότι είναι ένα στολίδι.

Πρόκειται πάντως για ένα ουσιαστικό έργο το οποίο θα δώσει  αξία στην περιοχή, θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και θα αυξήσει  το χρόνο παραμονής στην περιοχή. Το  διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η μετατροπή σε  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών  του διώροφου παλαιού διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικής επιφανείας 490 m2.

Βέβαια χρειάστηκαν κάποια επί πλέον χρήματα που η Περιφέρεια ενέκρινε για να προχωρήσει η περάτωση.

Το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου σε συνδυασμό και με την Ψηφιακή Απεικόνιση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή θα αποτελέσουν ένα επί πλέον  σημαντικό λόγο για να επιλέξει  κάποιος ως προορισμό την Καλαμπάκα , η για να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή.

Εγκαινιάζεται το 5ο Δημοτικό

Πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

kastraki geologiko (9) kastraki geologiko (8) kastraki geologiko (7) kastraki geologiko (6) kastraki geologiko (5) kastraki geologiko (1) kastraki geologiko (10) kastraki geologiko (11) kastraki geologiko (14) kastraki geologiko (16) kastraki geologiko (17)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .