Απολογισμός

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Αυγούστου 2016, 08:05

Μια ακόμη τουριστική σαιζόν ολοκληρώνεται οσονούπω και εκείνο που αναμένεται είναι ο απολογισμός σε καθαρά οικονομική βάση . Το γενικότερο συμπέρασμα από τα πρώτα στοιχεία   είναι : «ικανοποίηση για  αφίξεις , προβληματισμός  για  έσοδα» !!!

Αυτά σε εθνικό επίπεδο . Σε τοπικό η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μηχανισμός που να αποκαλύπτει πόσους επισκέπτες δέχθηκε η περιοχή , τι αφήσανε ως αντιστάθμισμα για τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν ώστε να μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και βάση αυτών να επαναπροσδιορίσουμε συμπεριφορές και λειτουργίες τόσο επί του τουριστικού προϊόντος , όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών . Μήπως το γραφείο τουριστικών πληροφοριών του δήμου που θα τεθεί σε λειτουργία θα πρέπει να οργανωθεί και επ΄ αυτού  του ζητήματος μια και την ιδιωτική πρωτοβουλία  το θέμα δεν την  απασχολεί ;

  • ΟΧΙάς

    Ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα των ημερών που ζούμε, είναι ο εφησυχασμός και ότι η σύσταση ενός φορέα θα φέρει επισκέπτες. Αν λάβουμε υπόψη και το ότι οι άσχετες πρώην και νυν δημοτικές αρχές δεν έπραξαν τίποτα το ουσιαστικό όσον αφορά την σωστή και οργανωμένη τουριστική προβολή, σήμερα διαπιστώνουμε ότι ενώ οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία εμείς έχουμε μείωση των αφίξεων.
    «Καλπάζει ο τουρισμός. Σε ιστορικό ρεκόρ 25 εκατ. οι αφίξεις το 2016 ( πηγή ΑΠΕ)»
    « Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,1% τον Ιούλιο, γεγονός που προαναγγέλλει αύξηση του τουριστικού ρεύματος για την Ελλάδα και για το 2016.»

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .