Αποκαλύφθηκαν οι επιδιώξεις της Άγκυρας – Ζητάει τζαμί στη Θεσσαλονίκη με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής Χάλκης

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Μαΐου 2015, 00:37

Οι μάσκες που επιμελώς κρύβει η Άγκυρα όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική στον ευρύτερο Βαλκανικό γεωστρατηγικό χώρο , έπεσαν και αποκαλύφθηκαν περίτρανα οι πραγματικές της επιδιώξεις που εντάσσονται στο δόγμα Νταβούτογλου .
«Η Τουρκία είναι υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .
Εκείνο που προκύπτει είναι ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει επεξεργασμένο σχέδιο , σαφείς στόχους και πολύ μεγάλη υπομονή εκτέλεσης , φυσικά αξιοποιώντας τις συγκυρίες που διαμορφώνονται στην διεθνή πολιτική σκηνή και φυσικά και στην Ελλάδα της κρίσης που αποτελεί την Λυδία λίθο πραγμάτωσης των στόχων της .
Η Τουρκική εξωτερική πολιτική γνωρίζει πολύ καλά την γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης αναφορικά με τον ρόλο της στην Βαλκανική ενδοχώρα και με την πολιτική της κάνει λεπτές χειρουργικές παρεμβάσεις αξιοποιώντας την συγκυρία ώστε να περάσει τα σχέδιά της .
Μάλιστα για την υλοποίηση των σχεδίων της χρησιμοποιεί πολύ καλά τα πλεονεκτήματα που εμείς της δίδουμε έχοντας ως εθνικό όραμα το γνωστό ρητό «ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ Θ’ ΑΝΕ» που μπορεί να συγκινεί και να συντηρεί ελπίδες αλλά ελπίδες ανεκπλήρωτες υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες !!!
Η επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης είναι ένα από τα θέματα που η Τουρκική εξωτερική πολική αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο γνωρίζοντας την σημασία του αιτήματος για το αύριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου .
Και βέβαια δεν μας φτάνει η Τουρκική εξωτερική πολιτική, έχουμε και τους εγχώριους προοδευτικούς πολιτικούς , επιστημονικούς και θρησκευτικούς ταγούς που αυτοπροτείνουν την ίδρυση και λειτουργία έδρας μουσουλμανικών σπουδών στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης , λεωφόρο Κεμάλ Ατατούρκ προτείνει ο δήμαρχος για να σφυρηλατήσει την Ελληνοτουρκική φιλία και μια σειρά άλλα χαζοχαρούμενα και ανιστόρητα πράγματα που μόνο αδαείς ή υπηρετούντες συγκεκριμένες πολιτικές πράττουν .
Επίσης η στρατηγική της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζεται δυναμικά από την αξιοποίηση της κρίσης στην Ελλάδα ούτως ώστε να αποκτηθούν ερείσματα κυρίως στον ζωτικό χώρο (Θράκη) με την αγορά προβληματικών και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων , την χρησιμοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας και φυσικά τα εγκληματικά λάθη των πολιτικών μας ταγών που αποδεικνύουν την εθνικοφροσύνη τους είτε στα λόγια , είτε σε ενέργειες εντυπωσιασμού σαν αυτήν με την περιφορά του επιταφίου από στρατιώτες στο αμιγώς μουσουλμανικό χωριό Εχίνος που είχε ως αποτέλεσμα την επίσκεψη του υιού Ερντογάν , και πολλά άλλα φυσικά .
Παράλληλα , βάση της επιστολής του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προς την Ελληνική Κυβέρνηση , η Άγκυρα απαιτεί την αναπαλαίωση και λειτουργία 160 τζαμιών ως μουσουλμανικά τεμένη σε συνδυασμό ότι η χώρα πλημμυρίζει από μουσουλμάνους πρόσφυγες που το Τουρκικό κράτος κάνει ότι περνά απ΄ το χέρι του για να προωθήσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια , βοηθούντων των αποφάσεων των έξυπνων κυβερνητικών ταγών , να διασπαρθούν σε διάφορα μέρη της χώρας ( βλέπε Τρίκαλα , συνδέστε το με το Κουρσούμ Τζαμί , που το αναστυλώσαμε με χρήματα του κράτους και την κατάσταση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών) .
Τέλος το Φανάρι , όντας «αιχμάλωτο» , χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός εκβιασμού της χώρας μας προκειμένου να αποδεχθούμε τις Τουρκικές επιδιώξεις .
Το θέμα βέβαια δεν είναι τι κάνουν οι Τούρκοι αλλά πως αντιδρούμε εμείς οι νεοέλληνες που βλέπουμε όλα αυτά να εξελίσσονται σε βάρος της χώρας μας και κάνουμε ή πως δεν καταλαβαίνουμε , η σφυρίζουμε αδιάφορα μην τυχόν και χάσουμε την ευζωία μας και τις όποιες ατομικές και συλλογικές κατακτήσεις μας .
Εμείς λοιπόν , ιδρύουμε τμήμα μουσουλμανικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Θεσσαλονίκης με τις ευλογίες μάλιστα των Μητροπολιτών της Θράκης , εκτουρκίζουμε τους Πομάκους , αφήνουμε ανενόχλητη την τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα που περνά μέσα από το Τουρκικό προξενείο αλλά και μέσω αξιοποίησης της κρίσης .
Ούτε ανησυχία , ούτε πατριωτικό φρόνημα , ούτε εθνική εξωτερική πολιτική και στρατηγική , ούτε ενίσχυση του αξιόμαχου του στρατού , ούτε εθνική εγρήγορση για υπεράσπιση της ελληνικής ταυτότητας και του έθνους , ούτε τίποτα .
Το 1453 η Βασιλεύουσα αλώθηκε από μια Κερκόπορτα , το 1922 η Σμύρνη παραδόθηκε στις φλόγες και ο Ελληνισμός ξεριζώθηκε από τις πατρίδες του , η Κύπρος το 1974 διχοτομήθηκε , τώρα η Θράκη κινδυνεύει , αύριο , αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους Ρυθμούς , ίσως με την δική μας θέληση να ξανακάνουμε την ποτισμένη με αίμα Ελληνική γη τμήμα της νέας Τουρκίας .
Έλληνες , η Ελλάδα θύει . Οφείλουμε στην ιστορία και στους προγόνους μας να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια και ακέραια !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .