Απογοήτευση !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Μαΐου 2017, 08:18

Μετά  από μια συζήτηση που επιβεβαίωσε  απλά την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προτάξει το συμφέρον της χώρας και όχι των  κομματικών  σκοπιμοτήτων και των προσωπικών  στρατηγικών  των πολιτικών αρχηγών , τελικά υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις  καθώς το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών υπερψήφισαν τα δύσκολα μέτρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης -από αργά το απόγευμα και μετά- επικεντρώθηκε στην οξεία -προσωπική- σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως κεντρικό στόχο την προσφυγή σε εκλογές εμφανίστηκε με μια καθολική άρνηση σε όλα . Τίποτα θετικό , τίποτα ελπιδοφόρο για το αύριο της χώρας.

Η μόνη λύση , κατά τον κ. Μητσοτάκη, οι εκλογές για να έρθει ο ίδιος στην εξουσία και όλα μονομιάς τα προβλήματα θα λυθούν . Οι δανειστές θα μετασχηματιστούν σε φιλέλληνες , η συμφωνία δεν θα περιέχει βάρη αλλά παροχές , οι συντάξεις και οι μισθοί δε θα υποστούν μείωση και γενικώς η χώρα χωρίς να κάνει τίποτα αλλά μόνο με  τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και την Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση , θα εξέλθει της επιτήρησης και της επιτροπείας .

Η κυρία Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την διαδικασία στη Βουλή επειδή ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει νωρίς κατηγορώντας για πρωτοφανή περιφρόνηση των διαδικασιών του κοινοβουλίου και ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για την αντιπολιτευτική στρατηγική της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του .

Όσοι πολίτες είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν την συζήτηση σίγουρα απογοητεύτηκαν από την κατάντια του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού . Και η απογοήτευση συνίσταται σε ένα πράγμα : ότι ενώ η χώρα βρίσκεται αγκυλωμένη σε μια κρίση που αγγίζει την παρακμή και η καταστροφή μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή , το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί επικίνδυνα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις . Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας και όσο αυτό συνεχίζει η κατάσταση θα επιδεινούται επί τα χείρω , δυστυχώς  !!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .