Απόφαση της Συνέλευσης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

admin
admin
30 Δεκεμβρίου 2014, 08:14

Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, η τελευταία κυβέρνηση από αυτές που εφαρμόζοντας στη χώρα μας τα μνημόνια της υποτέλειας τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποίησαν την πιο σκληρή ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική, έπεσε .

Μπροστά μας βρίσκεται η εκλογική μάχη. Η μάχη της νίκης και της ανατροπής .

Μία μάχη όμως που δεν θα είναι εύκολη, αφού οι τυχοδιώκτες των αγορών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα μέσα από τους επιχειρούμενους εκβιασμούς, τις πρακτικές τρομοκράτησης των πολιτών και τη διαπλοκή προσπαθούν να ανακόψουν τη διαφαινόμενη εκλογική επικράτηση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μπροστά λοιπόν στις διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων νίκης και ανατροπής, για την ανάδειξη των μελών της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς η συνέλευσή της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων (Ανατολικού τομέα) κατέληξε στα εξής σημεία πολιτικής απόφασης :

1.Καλούμε σε εκλογική ετοιμότητα όλα τα μέλη του κόμματος. Εκλογική ετοιμότητα για το ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει απλά προετοιμασία σε σχέση με τις εκλογές, αλλά έντονη πολιτική δραστηριότητα, κομματικές  πρωτοβουλίες και κυρίως κοινωνική και κινηματική δράση.

2.Στις διαδικασίες που τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν, πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα τηρηθούν για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στα Τρίκαλα, αλλά και στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, οι κανόνες και οι προδιαγραφές του Κώδικα Δεοντολογίας και του Κανονισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που επεξεργάζονται με βάση το καταστατικό μας τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει στις επερχόμενες εκλογές οφείλει να είναι, και θα είναι, μία κοινοβουλευτική ομάδας μάχης , αποφασισμένη να αντέξει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς, μακριά από παραγοντισμούς και προσωποκεντρικούς σχεδιασμούς, ώστε με βάση την ανιδιοτέλεια που διακρίνει τους ανθρώπους της Αριστεράς, να μην επιτραπεί σε κανένα να θεωρήσει  ότι η συγκυρία προσφέρεται για την οικοδόμηση «πολιτικής καριέρας» σε βάρος της επιτυχίας του πολιτικού μας σχεδίου.

3.Τα ανοιχτά στην κοινωνία ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα μέλη του κόμματός μας, θα πρέπει να συμπεριλάβουν και ανθρώπους που προέρχονται από εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έδωσαν αγώνα όλα αυτά τα χρόνια για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Αντιμετωπίζουμε όμως με έντονο σκεπτικισμό τις διαγραφόμενες συμφωνίες «εκλογικής συνεργασίας» με κόμματα και πολιτικά σχήματα που αφ` ενός η ύπαρξή τους δεν αντανακλά σε υπαρκτούς κοινωνικούς συσχετισμούς και που αφ` ετέρου στο πρόσφατο παρελθόν δεν επέδειξαν ιδεολογική συνέπεια ενάντια στα μνημόνια και στην κυβερνητική  νεοφιλελεύθερη πολιτική.

4. Η πολιτική των συμμαχιών μας πρέπει να καθορίζεται από τη βασική και ξεκάθαρη πολιτική συμφωνία με τους συμμάχους μας, ότι όλα τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται τον Κώδικα Δεοντολογίας που καταρτίζεται, καθώς και την πολιτική θέση ότι πρωταρχική θέση της Κυβέρνησης της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η απαρέγκλιτη υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, της κοινωνικής σωτηρίας αλλά και της παραγωγικής – αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, με βάση τα πολιτικά προτάγματα των συνεδριακών κειμένων και αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μόνα όπλα του κόμματός μας εκτός από τις ιδεολογικές και πολιτικές του αναφορές, είναι κυρίως το ηθικό πλεονέκτημα και η αγωνιστικότητα των μελών και των φίλων του, είναι η σχέση του με την κοινωνία και η συμμαχία του με ανθρώπους, κινήματα, συλλογικότητες που κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια αξιοπρεπή και αγωνιστική στάση απέναντι στα μνημόνια και στη διαπλοκή με το καταρρέον πολιτικό σύστημα.

Με αυτά τα όπλα θα δώσουμε την εκλογική μάχη μέσα στην κοινωνία, για να νικήσει η ελπίδα και όχι ο φόβος, για την ανατροπή, για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει επιτέλους αυτοδύναμος ο λαός.

Τρίκαλα 28 Δεκέμβρη 2014

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .