Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Σαρακίνας

admin
admin
17 Μαΐου 2015, 19:00

Πραγματοποιήθηκε στις 15.5.2015 στο Δημοτικό Σχολείο Σαρακίνας η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος κατοίκων του χωριού μας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικών φορέων. Το θέμα της συνέλευσης αφορούσε τους επικείμενους κινδύνους από την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου πλησίον του χωριού μας.
Στην συνέλευση αυτή, (η οποία ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα), αναπτύχθηκαν λεπτομερώς τα σημεία εκείνα που καθιστούν την εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας λίαν προβληματική.
Επισημάνθηκαν και πάλι, από όλους τους παρευρισκόμενους οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από την εγκατάσταση τέτοιου είδους μονάδος, ειδικότερα, μάλιστα, από τη στιγμή, που οι παρατηρήσεις που δόθηκαν τόσο στην εταιρεία, όσο και στην Περιφέρεια, από τον περιβαλλοντολόγο μελετητή μας και οι οποίες, αφορούσαν σημαντικές ελλείψεις και πλημμέλειες στην μελέτη περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία μας και το περιβάλλον, δεν λήφθηκαν υπόψη. Οι παρατηρήσεις αυτές αφορούν: α) ισοζύγια μάζας εισερχομένων και εξερχομένων υλικών, β) θέματα οσμών, γ) αποθήκευση του υγρού κλάσματος, δ) διάθεση υγρού κλάσματος ε) παραγωγή κόμποστ και διάθεσή του, στ) εκτίμηση της εκλυόμενης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα – φαινόμενο όξiνης βροχής κλπ, κλπ.
Παρά ταυτα, η μελέτη για την εγκατάστασης της μονάδας έχει εγκρίθει από τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς την θεραπεία των ουσιωδών ελλείψεων και πλημμελειών της.
Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίσαμε ομόφωνα, ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο (ενημέρωση όλων των πολιτικών φορέων, περιβαλλοντολογικών συλλόγων κλπ καθώς και στην άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων) για την αποτροπή των δυσμενών και μη αναστρέψιμων επιπτώσεων μιας τέτοιας εγκατάστασης.
Το Τ.Σ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει του κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλο Αθανάσιο, Σιμορέλη Χρήστο, τον κ. Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη. ., τον πρώην Δήμαρχο και εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης κύριο Σακελαρίου Δημήτριο, την κ. Πέρυ Χαρτοπούλου εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τους κ. Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και τους κ. Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Περιστέρας και Καστρακίου για την άμεση ανταπόκριση και δέσμευσή τους στο αίτημά μας για στήριξη και αλληλεγγύη στις όποιες προσπάθειές μας για την αποτροπή των ανωτέρω κινδύνων.

Ο πρόεδρος του Τοπικού                              Συμβουλίου Τα μέλη
Μπαλογιάννης Γεώργιος.                            Σιουπέρη Μαρία Πλακιά Αικατερίνη

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .