Απόφαση για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΚΕΝΑΚΑΠ κατά 300 χιλιάδες ευρώ

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Μαΐου 2016, 08:10

Στα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας την ερχόμενη Τρίτη , υπάρχει θέμα για να αποφασιστεί η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΚΕΝΑΚΑΠ κατά 300 χιλιάδες ευρώ.

Μιλήσαμε με τον Διευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κο Πάτρα Παναγιώτη και μας ενημέρωσε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως θα είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας αποφασίζει αύξηση. Το θέμα πάει στο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και από εκεί εγκρίνεται αλλά η διαδικασία  ¨σκοντάφτει ¨ όταν το θέμα φτάνει στους Δήμους ( κυρίως ) που πρέπει να δώσουν τα χρήματα.

Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο καθότι η Εταιρεία για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της   πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

Τα χρήματα που πρέπει να βάλουν οι Δήμοι ανέρχονται σε 150 χιλιάδες  περίπου  , και αυτό πρέπει να γίνει με τροποποίηση των προϋπολογισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τα χρήματα αυτά τα 60 χιλιάδες θα δοθούν στην αποπλήρωση του υπόλοιπου του Δανείου που είχε συνάψει η Εταιρία και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την διαχείριση.

Πάντως για όσους θεωρούν ότι το μετοχικό κεφάλαιο του ΚΕΝΑΚΑΠ είναι μεγάλο ,  ο κος Πάτρας μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα είναι 440 χιλιάδες όταν η Αναπτυξιακή Καρδίτσας έχει μετοχικό κεφάλαιο 800 χιλιάδες , της Λάρισας 750 και του Πηλίου 600 χιλιάδες .  Αναπτυξιακές σε άλλες Περιφέρεις το Μετοχικό τους Κεφάλαιο κυμαίνεται σε πολλές μεταξύ 1,5 – 2,5  εκατομμύρια.

Αν θέλουν λοιπόν οι τέσσερις Δήμοι του Νομού και οι άλλοι φορείς να συνεχίσει να υφίσταται αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο που μοίρασε δια μέσω προγραμμάτων πολλά εκατομμύρια στον Νομό , θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη πριν είναι αργά.

 • ΟΧΙάς

  Λησμονείτε την επιστροφή των 30.000 ευρώ που όφειλε να επιστρέψει η εταιρεία στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει εδώ και 8 χρόνια.
  Τα χρήματα που οφείλετε να επιστρέψετε από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι πόσα είναι, υπάρχουν ευθύνες, ΕΔΕ έχετε κάνει, σε παλιά γενική συνέλευση έχει ακουστεί το ποσό των 70.000 ευρώ.Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας και της Λάρισας πήραν χιλιάδες ευρώ παραπάνω ως μπόνους για το πρόγραμμα LEADER, εσείς τίποτα και δεν προλάβατε ούτε να υλοποιήσετε το πρόγραμμα έως 31/12/2015.. Αν μπείτε στις ιστοσελίδες των Αναπτυξιακών Κρδίτσας και Λάρισας θα διαπιστώσετε πόσα προγράμματα έχουν υλοποιήσει και τις δραστηριότητές τους. Στην ΚΕΝΑΚΑΠ τα μόνα προγράμματα που υλοποιούν είναι προγράμματα που εγκρίθηκαν από τον κύριο Μπουτίνα!
  Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κοινό πλαίσιο αξιολόγησης (ΚΠΠΑ) στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΓΓΑΑ και την προετοιμασία των προτεινόμενων τοπικών προγραμμάτων CLLD/leader ποιος πήγε, και ποιος δεν πήγε;

 • Mme Cassoulet

  Πως επιτρέπουν να λειτουργεί η εταιρεία χωρίς μετοχικό κεφάλαιο εδώ και πέντε χρόνια. Το τμήμα εμπορίου πρέπει να δώσει μια επίσημη απάντηση.

 • Μπουρανής

  «……………..θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη πριν είναι αργά.»
  Ποτέ όμως δεν βάζεις χρήματα σε τρύπια τσέπη .

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .