Από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στους υπόλοιπους 274 δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαμπάκας

14 Ιουλίου, 2016 12:00 Επιμέλεια: /

δημαρχείο

Περίπου 20.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για τους άνεργους και στους υπόλοιπους 274 δήμους της Ελλάδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Ειδικότερα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα επεκταθεί πέραν των 51 δήμων (17 και 34) και στους υπόλοιπους 274 δήμους της χώρας, με 20.000 θέσεις εργασίας και ο συνολικός αριθμός των ανέργων που θα απασχοληθούν θα φτάσει τις 43.000, σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Το πρόγραμμα αυτό κοινωφελούς εργασίας έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι, χρησιμοποιήθηκαν τρία κριτήρια, ώστε να επιλεγούν εκείνοι οι δήμοι που έχουν πάνω από χίλιους ανέργους, οι δήμοι που βρίσκονταν το 2015 πάνω από τον μέσο όρο, συν τρία τοις εκατό, του ποσοστού της μακροχρόνιας ανεργίας, και που από το 2011 μέχρι το 2015 σημείωσαν αύξηση ως προς τα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας. Τα κριτήρια επέλεξαν τους δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι: «Ο χάρτης της κοινωφελούς εργασίας, σε 17 δήμους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν άμεσα 3.737 άτομα και στους ίδιους δήμους θα προσληφθούν στο τέλος του χρόνου άλλα 3.181 άτομα (συνολικά 6.918 άτομα). Από αυτά, στην Κεντρική Μακεδονία θα απασχοληθούν 3.327 άτομα και συγκεκριμένα στους δήμους Σιντικής, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Παιονίας Κιλκίς».

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση των 34 δήμων, σε αυτούς θα απασχοληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 6.328 άτομα και μόλις λήξει το οκτάμηνο, δηλαδή στα μέσα του 2017 θα προσληφθούν επίσης στους ίδιους δήμους άλλα 6.328 άτομα. Από αυτά τα 12.656 άτομα συνολικά για όλη τη χώρα, στην Κεντρική Μακεδονία θα απασχοληθούν 3.443 άτομα συγκεκριμένα στους δήμους Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς και Βέροιας. Πέραν των 51 δήμων (17 και 34) οι υπόλοιποι 274 δήμοι της χώρας θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με 20.000 θέσεις προκειμένου συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που θα απασχοληθούν να φτάσει τις 43.000. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση ατόμων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων επισήμανε ότι εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 5.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, κατ’ εξαίρεση, λόγω της κρίσης του προσφυγικού. Για τις 2.500 θέσεις κατατέθηκαν 30.547 αιτήσεις και αναμένονται σύντομα οι προσλήψεις, ενώ για τις υπόλοιπες 2.500, θα βγει η προκήρυξη μέχρι το τέλος του χρόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.enikonomia.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.