Από τον Καρθαγένης Αλέξιο : Διάψευση περί διαδοχής στην Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ

admin
admin
15 Σεπτεμβρίου 2016, 23:04

Κείμενο – διάψευση το οποίο υπογράφει ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καρθαγένης κ.κ. Αλέξιος και αφορά δημοσιεύματα στα Σόσιαλ Μίντια (Orthodoxia.gr),  τα οποία τον συνδέουν με την διαδοχή στην Μητρόπολη «ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ» , δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Romfea.gr»  και λόγο του ενδιαφέροντος για την  περιοχή αναδημοσιεύουμε .

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Επειδή από διάφορα διαδικτυακά μέσα συνεδέθη το όνομά μου με τη διαδοχή (ως μη ώφειλε) στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και προς αποκατάσταση της αληθείας επιθυμώ να διαβεβαιώσω τα ακόλουθα.

1) Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων διαποιμαίνεται υπό ενός κατά πάντα αξίου και σεβασμίου Ιεράρχου, προς το πρόσωπον του οποίου δηλώ τον σεβασμό και την αγάπη μου.

2) Με όλον το Νομό Τρικάλων με συνδέει μια αγάπη πολλών ετών ενέκα της δεκατριετούς πνευματικής διακονίας μου στο χώρο. Αυτό είναι το μόνο αληθές γεγονός, αφού από εκεί ξεκίνησα την Εκκλησιαστική μου πορεία κοντά στο γέροντά μου. Τίποτε λιγώτερο, αλλά και τίποτε περισσότερο.

3) Με ευγενή και φιλάδελφη καλωσύνη η ΔΙΣ απεδέχθη αίτημά μου για την επανυπαγωγή μου στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να ζητώ τίποτε άλλο, και με γνώμονα την απρόσκοπτη διακονία μου στο χώρο της Εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως στην Ελλάδα.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ ανταποκρινόμενος εν αγάπη απέστειλε απαντητικώς προς την Ιεράν Σύνοδον το Κανονικόν Απολυτήριο Γράμμα, προκειμένου να επακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

4) Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται ή εκφεύγει των ανωτέρω δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

+ Ο από Καρθαγένης Αλέξιος

                    Πηγή : Romfea.gr

 

 

Το δημοσίευμα στην Orthodoxia.info

«Με προορισμό τα Μετέωρα η επιστροφή του μητροπολίτη Καρθαγένης στο ελλαδικό κλίμα;

Ανδρέας Λουδάρος

Ο θρόνος της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων είναι, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται τελευταία μεταξύ των ιεραρχών, ο τελικός προορισμός του προερχόμενου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλεξίου.

Ο μητροπολίτης που τα τελευταία 17 χρόνια υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πρόσφατα ζήτησε να ενταχθεί στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο η Δ.Ι.Σ. αποδέχθηκε.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στις τάξεις των Ιεραρχών αλλά και μεταξύ των αρχιμανδριτών πολλοί εκ των οποίων θεωρούν πως η ένταξη στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος ενός ιεράρχη από άλλη δικαιοδοσία με προοπτικές μάλιστα εκλογής σε μητροπολιτικό θρόνο, στέλνει το λάθος μήνυμα.

Ο γεννημένος στην Αθήνα το 1964 μητροπολίτης κ. Αλέξιος, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον παραιτηθέντα σήμερα μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο, του οποίου υπήρξε πρωτοσύγκελλος επί μια δεκαετία μέχρι την μετάβαση του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το 1999, όπου σε ηλικία 35 ετών εξελέγη επίσκοπος.

Σήμερα ο κ. Αλέξιος διδάσκει στην Ριζάρειο Σχολή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .