Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας ¨Μετέωρα¨ -Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και η εφαρμογή της στην χώρα μας

6 Μαΐου, 2015 20:43 Επιμέλεια: /

DSC_2081_DCE

Η ΠΑΣΕΓΕΣ και ο Α.Σ. Καλαμπάκας «Μετέωρα», διοργάνωσαν  ημερίδα σήμερα  Τετάρτη 06 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας (Σιδηροδρόμου 17, Καλαμπάκα), με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και η εφαρμογή της στη χώρα μας». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στην κτηνοτροφία ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης της χώρας μας. Παράλληλα έγινε  ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των βοσκοτόπων και της σύνταξης των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης .

Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχοντας ως στόχο την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της πολιτικής αυτής στη χώρα μας  διοργάνωσε  αυτήν την  εκδήλωση στην Καλαμπάκα και αποτελεί μέρος της προσπάθειας αυτής.

Στην ημερίδα αυτή παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι φορέων του αγροτικού χώρου, Συνδέσμων, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.α.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

19:15 – 19:30
Προσέλευση – εγγραφές συμμετεχόντων

19:30 – 19:40
Χαιρετισμός – Εναρκτήρια Ομιλία του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτου Καραμίχα

19:40 – 20:00
Χαιρετισμοί επισήμων

20:00 – 20:40
Η εφαρμογή της ΚΑΠ στη χώρα μας

κ. Γιάννης Κολυβάς, Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ
20:40 – 21:20
Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στη νέα ΚΑΠ

κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος ΣΕΚ & μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ

21:20 – 22:00
Ερωτήσεις – Συζήτηση

Συμπεράσματα

Η ανάπτυξη της  κτηνοτροφία  είναι πάντα το ζητούμενο .
Η σχέση 70:30 ανάμεσα στην ακαθάριστη αξία της φυτικής και της ζωικής παραγωγής ποτέ δεν ανατράπηκε, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η ενίσχυση του κλάδου μέσω της νέας ΚΑΠ είναι ουσιαστικά στήριξη της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής περιφέρειας.
Απαιτείται εθνική στρατηγική νια την ανάπτυξη  της  κτηνοτροφίας και ουσιαστική συνεργασία της πολιτείας με τις οργανώσεις των αγροτών-
κτηνοτρόφων για τη χάραξή της.
Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αυτάρκεια της χώρας σε γάλα και
κρέας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Παρευρέθησαν οι  Αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας Βουρλίτσης Δημήτρης , Αναγνωστόπουλος Άλκης και  Καλτσούδας Ανδρέας , ο Γενικός Γραμματέας Γιαννάκος Γιώργοσ , ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Ντίνος Μπάρδας , ο Δημοτικός Σύμβουλος  Λύπας Δημήτριος και πολλοί κτηνοτρόφοι.

DSC_2083_DCE DSC_2088_DCE DSC_2087_DCE DSC_2082_DCE DSC_2079_DCE DSC_2076_DCE DSC_2089_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.