Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας ¨Μετέωρα¨ – Ενημέρωση για την Βιολογική Γεωργία

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
3 Νοεμβρίου 2016, 20:57

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας ¨Μετέωρα¨ , ενημέρωση με θέμα την Βιολογική Γεωργία.

Εισηγητές της εκδήλωσης  είναι ο Ιακωβάκης Μάκης (Γεωπόνος Μελέτης) και ο Μισαϊλίδης Θωμάς ( Πράσινος Έλεγχος).

Όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κο Κόττη το μέλλον ανήκει στα Βιολογικά προϊόντα γι’ αυτό αξίζει όλοι οι παραγωγοί να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ενημέρωσε ακόμη ότι όσοι από τους Αγρότες δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Συνεταιρισμό να το κάνουν σύντομα , γιατί ο Συνεταιρισμός θα συστήσει  δύο ομάδες παραγωγών.

Βιολογική Γεωργία

Στον κοινωνικό τομέα αναγνωρίζεται ο διττός ρόλος της βιολογικής γεωργίας ως ασφαλής μέθοδος παραγωγής τροφίμων που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του καταναλωτή και ως υπεύθυνης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Στα είδη, στις περιοχές και στις δραστηριότητες όπου είναι εφικτή η παραγωγή βιολογικών προϊόντων, η βιοκαλλιέργεια και η βιολογική κτηνοτροφία είναι ο στόχος που πρέπει να πετύχουμε στο άμεσο μέλλον.
Οι στόχοι της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας είναι:

-Παραγωγή προϊόντων και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, ασφαλή για τον καταναλωτή χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και χημικών λιπασμάτων.

-Προστασία του περιβάλλοντος (προστασία του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων, εξασφάλιση της βιοποικιλότητας)

-Μη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) ή/και προϊόντων που παράγονται από αυτούς.

-Προστασία της υγείας των αγροτών από την έκθεσή τους σε βλαβερές χημικές ουσίες.

-Η φυσική διαβίωση των ζώων και η εξασφάλιση της ευζωίας τους.

Χρήση ζωοτροφών που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο και χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) ή/και προϊόντων που παράγονται από αυτούς.

Μέσω της ενίσχυσης, οι γεωργοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε τέτοια συστήματα, ανταποκρινόμενοι με τον τρόπο αυτό στη ζήτηση της κοινωνίας για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον γεωργικών πρακτικών και αγροτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Δικαιούχοι είναι οι ενεργοί αγρότες, που έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης.

biologiki-georgia-3 biologiki-georgia-4 biologiki-georgia-1 biologiki-georgia-2 biologiki-georgia-5

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .