Από το ΚΕΝΑΚΑΠ για το Πρόγραμμα CLLD/LEADER – Πραγματοποιήθηκε διαβούλευση – ημερίδα στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Ιουνίου 2016, 11:47

Μπορεί το πρόγραμμα να μην ξεκίνησε ακόμη , αλλά η προετοιμασία και η ενημέρωση από το ΚΕΝΑΚΑΠ ξεκίνησε .

Η «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α» – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Π.Ε. Τρικάλων για την περίοδο 2014-2020, διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης & ενημέρωσης με φορείς και τον τοπικό πληθυσμό. Στόχος είναι το Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, να σχεδιαστεί μέσω της «από κάτω προς τα πάνω» προσέγγισης, ως αποτέλεσμα διαβούλευσης ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων από τους τοπικούς φορείς.

Οι διαβουλεύσεις/ενημερώσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων ή εν δυνάμει επενδυτών και την καταγραφή απόψεων, προτάσεων, ιδεών καθώς και του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ώστε το νέο πρόγραμμα LEADER να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του Μέτρου 19. CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην περιοχή των Τρικάλων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α  – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. έχει προγραμματίσει μέχρι στιγμής μια σειρά διαβουλεύσεων (κλειστών συναντήσεων εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες) με Φορείς της περιοχής .

Εκτός των διαβουλεύσεων που έχουν προγραμματιστεί με τους Δήμους και τους Φορείς της περιοχής, η «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α» – ΚΕΝΑΚΑΠ Α. θα διεξάγει και  ανοιχτές προς το κοινό Ημερίδες Ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για την προώθηση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Οι Ημερίδες Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν στις αντίστοιχες έδρες των τεσσάρων ΟΤΑ της περιοχής και σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας το αναλυτικό πρόγραμμα, όπου θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του νέου προγράμματος LEADER 2014-2020 (κατηγορίες έργων, δικαιούχοι, ύψος ενίσχυσης, επιλέξιμες δαπάνες, κ.λπ.) καθώς και η τεκμηρίωση για την προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής.

Και η Καλαμπάκα

Αυτό που αλλάζει στα προγράμματα LEADER που φέρνει στην περιοχή η ΚΕΝΑΚΑΠ με το νέο πρόγραμμα είναι ότι μετά από 15 χρόνια στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και επιχειρήσεις από την πόλη της Καλαμπάκας.

Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγαλύτερο αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις τουρισμού βρίσκονται εντός της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κου Παναγιώτη Πάτρα , ακολούθησε η εισήγηση του Υποδιευθυντή κου Βάϊου Κουτή και ακολούθησε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής.

Από τους παρευρισκόμενους σχολιάστηκε δυσμενώς η απουσία εκπροσώπου των Ξενοδόχων της Καλαμπάκας.

kenakap  (2)

 

  • ΟΧΙάς

    Το ότι το δελτίο τύπου στάλθηκε στις 21/6/2016 και η πρώτη συνάντηση ήταν στις 17/6/2016 (αν φυσικά πραγματοποιήθηκε) δείχνει το πως λειτουργεί το σύστημα. Το ότι το δελτίο τύπου ακόμα και τώρα δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της εταιρείας τα λέει όλα, δεν θα αναφερθώ στα μαργαριτάρια της νέας ιστοσελίδας, γεια σου κυρ΄ πρόεδρε.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .