Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Εγκρίθηκαν οι μελέτες για βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για τέσσερις αγροτικούς δρόμους του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:43

Συνεδρίασε πριν λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το κατεπείγον αφορούσε την υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας» στη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν υλοτομία για ατομικές ανάγκες των κατοίκων. Αποφασίστηκε η υλοτομία να δοθεί στους κατά τόπους Συνεταιρισμούς και η τιμή θα είναι 43 ευρώ ανά τόνο.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι από πρόγραμμα που αφορά αποκατάσταση Αγροτικών δρόμων , επιλεχτήκαν 4 δρόμοι σε χωριά του Δήμου και το  συνολικό κόστος φτάνει τις 450 χιλιάδες ευρώ. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης.

Η κα Χαρτοπούλου ζήτησε να μάθει αν ο Δήμος γνωρίζει για την ΚΥΑ που το κράτος επιδοτεί Δήμους για την διαχείριση των αδέσποτων.

Ο κος Τούλας ζήτησε να ενημερωθεί που βρίσκεται το θέμα με την χρήση Φυσικού Αερίου στην Καλαμπάκα για να λάβει την απάντησης του Δημάρχου ότι οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τους Δημότες είναι πολύ λίγες και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για την γρήγορη έλευση του αερίου. Έχουν πάντως εγκριθεί 3 χιλιόμετρα δίκτυο.

 Τα Θέματα

1.-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Λογγά (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας  ατομικών αναγκών έτους 2017) στην Τ.Κ. Λογγά

2.-Αίτηση Δασικού Συνεταιρισμού Καστρακίου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας  ατομικών αναγκών έτους 2017) στην Τ.Κ. Καστρακίου

3.-Αίτηση Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Μαυρελίου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας  ατομικών αναγκών έτους 2017)στον οικισμό Αχελινάδα της Τ.Κ. Μαυρελίου

4.-Αίτηση  Δασικού Συνεταιρισμού Φλαμπουρεσίου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας  ατομικών αναγκών έτους 2017) στον οικισμό Αγίας Τριάδος της Τ.Κ. Φλαμπουρεσίου

5.-Έγκριση της υπ’ αριθμ. 11/2017 μελέτης, Σ.Α.Υ. – Φ.Α.Υ. του έργου: «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας» – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

6.-Υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας» στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

7.-Δέσμευση Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη της πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Καλαμπάκας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα όταν αυτό εκπονηθεί.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .