Από την σημερινή νεροποντή – Και νέες κατολισθήσεις στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Αυγούστου 2016, 13:16

Κίνδυνος  ακόμη και για σπίτια στο χωριό Παλαιοχώρι ελλοχεύει η νέα κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν το χωριό το πρωί.

Το ποτάμι άρχισε και πάλι κατεβάζει λάσπη και ένα βουνό από χώματα απειλούν για ακόμη μια φορά και σπίτια που βρίσκονται κοντά …» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Βουρλίτσης.

Οι κατολισθήσεις που ξεκίνησαν το 2012 συνεχίζονται και μάλιστα εντείνονται ,  καταστώντας πολύ επικίνδυνη την όλη κατάσταση αφού το ποτάμι περνάει δίπλα από σπίτια αλλά και από τον κεντρικό δρόμο.

Όπως είχε αναφέρει πρότινος ο Πρόεδρος του χωριού  κος Θανασάρας  για να διευθετηθεί μια για πάντα το πρόβλημα  πρέπει να γίνει ένα τεράστιο τοιχίο , χρειάζονται πολλά χρήματα και αυτό μάλλον είναι δύσκολο. Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση λύση ( κατά τον κο Θανασάρα ) , και είναι η τοποθέτηση σωληνώσεων  500 μέτρων και η μεταφορά του νερού της κεντρικής πηγής  ( ¾  του νερού) που δημιουργεί το πρόβλημα , σε παρακείμενο ρέμα. Δεν θα επιλύσει εξ’  ολοκλήρου το πρόβλημα , αλλά θα το καταστήσει πολύ πιο ήπιο.

Την περιοχή θα επισκεφτεί σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Βουρλίτσης και παράγοντες της Περιφέρειας.

Διαπίστωση όλων είναι   ότι πρέπει μηχανήματα να προβούν σε παρεμβάσεις ώστε  σε πρώτη φάση να προστατευτεί ο δρόμος και τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον χείμαρρο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .