Από την Ρώμη στην Ιερουσαλήμ δια της Ελλάδας – Ιερέας από την Κούβα πραγματοποιεί το τάμα του

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
24 Μαΐου 2016, 21:09

Ήταν λέει πριν 8 χρόνια όταν σπούδαζε στην Μαδρίτη της Ισπανίας και αποφάσισε με ένα μικρό γκρουπ να κάνει με τα πόδια την διαδρομή Σαντιάγκο – Κομποστέλλα , μια διαδρομή 800 χιλιομέτρων . Εκεί αντίκρισε μια πινακίδα με πολλά βελάκια που έδειχναν κάποιους σημαντικούς προορισμούς όπως Ρώμη , Ιερουσαλήμ και άλλους. Ο Ξεναγός είπε στους συμμετέχοντες στην πορεία ,ότι ένας Ιερέας έκανε την διαδρομή Μαδρίτη – Ιερουσαλήμ 2 φορές με τα πόδια. Επισκέφτηκε τον Ιερέα και αυτός του διαβεβαίωσε πως ναι ήταν δυνατόν να γίνει η συγκεκριμένη διαδρομή και αυτό του ¨καρφώθηκε ¨ στο μυαλό.

Αυτά αφηγήθηκε στην στήλη μας ο Κουβανός Ιερέας Αλμπέρτο Ρέγιας , που πριν λίγο έφτασε στην Καλαμπάκα ( όπου και θα διανυχτερεύσει στο Ξενοδοχείο ¨Λίκνο¨ ) , μετά από το 30ήμερο ταξίδι του που ξεκίνησε από την Ρώμη.

Ο Αλμπέρτο Ρέγιας διακονεί 19 χρόνια ως Καθολικός Ιερέας κατάγεται από την πόλη Καμαγκουέι της Κούβας, μια πόλη 300 χιλιάδων κατοίκων στο κέντρο του νησιού και  600 χιλιόμετρα από την Αβάνα.

Ο Ιερέας ξεκίνησε από ο Βατικανό με προορισμό την Ιερουσαλήμ ( για συμβολικούς λόγους ) , διασχίζοντας την Ιταλία μέχρι το Μπάρι , και από εκεί με το πλοίο στο Δυρράχιο  της Αλβανίας. Πέρασε τα Ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις ημέρες και έφτασε στην Καλαμπάκας διανύοντας  όπως είπε ,  30-35 χιλιόμετρα πεζός ημερησίως.  Θα συνεχίσει το ταξίδι του πεζός για την Αθήνα και από εκεί Αεροπορικώς για την Σμύρνη της Τουρκίας και θα περπατήσει μέχρι την Αττάλεια. Θα ¨πετάξει ¨ για Κάιρο και από εκεί θα περπατήσει για τον τελικό προορισμό του που είναι η Ιερουσαλήμ υπολογίζοντας  ότι αυτό θα γίνει σε δύο μήνες από σήμερα.

Πριν αποφασίσει το μεγάλο ταξίδι όπως είπε , θέλησε να σκεφτεί πολύ πριν πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση και για τον λόγο αυτό μετέβη στις ΗΠΑ και έζησε 4 μήνες μόνος του σε ένα τροχόσπιτο . Αποφάσισε να κάνει το ταξίδι θέλοντας να ξεφύγει από την επαγγελματική του ρουτίνα ως Ιερέας , να ξανανιώσει και πάλι το ενδιαφέρον για την δουλειά του και να έλθει πιο κοντά στον Θεό.

Μίλησε μαζί μας και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο ταξίδι ,  λέγοντας χαριτολογώντας ότι το σοβαρότερο ήταν οι επιθέσεις από τα σκυλιά σε αντίθεση με τους Ανθρώπους που όπου πάει τον περιθάλπουν με αγάπη.

Ζητήσαμε από τον δρομέα Ιερέα να  σχολιάσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κούβα μετά από την σύσφιξη των σχέσεων της Χώρας του με τις ΗΠΑ και την επίσκεψη Ομπάμα. Απάντησε ότι μέχρι τώρα στην ζωή των Κουβανών δεν άλλαξε κάτι , αυτό όμως που είναι διαφορετικό είναι πλέον είναι η θετική ψυχολογία και η ελπίδα που απόκτησαν οι πατριώτες του. Ο  ίδιος θεωρεί ότι το άνοιγμα των συνόρων της Κούβας θα φέρει θετικά αποτελέσματα που θα φανούν σε λίγα χρόνια.

Για την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα δήλωσε ενθουσιασμένος και κατάπληκτος από την μοναδική ομορφιά και τα θρησκευτικά μνημεία που αντίκρισε. Θεωρεί ότι πρόκειται για μνημείο  παγκόσμιας εμβέλειας και  αιτιολογεί στο έπακρο την μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής.

Εμείς θα του ευχηθούμε καλό ταξίδι στο υπόλοιπο της διαδρομής .

koybanos iereas  (3) koybanos iereas  (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .