Από την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της ΟΓΕ – Λαϊκή Βραδιά στην ταβέρνα «Δούρειος

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Μαρτίου 2017, 19:41

Λαϊκή Βραδιά πραγματοποιείται αυτήν την ώρα Κυριακή 5 Μάρτη στις 7.00 μμ στην ταβέρνα «Δούρειος» (δίπλα από τα ΚΤΕΛ). Εκεί τα μέλη της ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας θα συζητήσουν  αλλά και θα διασκεδάσουν μαζί με τις οικογένειές τους  και τους συζύγους τους , οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους  και του αγώνα τους για τα δικαιώματά τους , στην εργασία , στη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο.

Στην ομιλία τους η κκ. Πανάγου Δήμητρα και Μπακάση Βιβή , μέλος και εκπρόσωπος της ομάδας Καλαμπάκας ανέφεραν μεταξύ άλλων.

<< ….Αιτούμαστε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικό και εργασιακό δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας Επαναφορά της δετούς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα δ0 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

-Αδεια κυήσης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.

-Αδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.

-Στη συνέχεια διευκόλυνση της επιστροφής της μητέρας στην εργασία με μειωμένα ωράρια κατά δύο ώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και κατά μία ώρα για άλλα δύο με δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών.

-Αδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.

-Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.

-Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικό —-Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. ——Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες. Εφαρμογή και επέκταση των ειδικών μέτρων προστασίας για τις εργαζόμενες εγκύους, λεχώνες και θηλάζουσες. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία.

-Ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις….>>

omada gynaikon 5 martioy (2) omada gynaikon 5 martioy (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .