Απίστευτη σήψη και παρακμή από το παραπαίων πολιτικό σύστημα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
21 Δεκεμβρίου 2014, 10:18

Ένα απίστευτο σκηνικό σήψης και παρακμής  βιώνει  έντονα  τελευταία  η ελληνική κοινωνία   που αποσβολωμένη  γίνεται θεατής  απίστευτων  θεατρικών  πολιτικών δρώμενων  που  ξεπερνούν  και τον πλέον ευφάνταστο   σεναριογράφο  σε φαντασία  .

Η  κατάσταση  πια έχει φτάσει  σε απίστευτα επίπεδα  που , εκτός όλων των άλλων συνεπειών , παρασύρει τη χώρα σε μονοπάτια  εξόχως επικίνδυνα ,  σε μια περίοδο  μάλιστα που διακυβεύεται   όχι μόνο η οικονομική κατάσταση  αλλά  και  αυτή η  ίδια  η εθνική  υπόσταση της  χώρας .

Είναι φανερό ότι  οι πολιτικοί  ταγοί   και γενικότερα η πολιτική τάξη ,  το πολιτικό σύστημα  στην ολότητά του  , δεν   εννοεί  να αντιληφθεί τους  κινδύνους  που διέρχεται  η δύστυχη  χώρα  που βρέθηκε να  έχει στην   πολιτική  θέσμιση  , με  την ψήφο των πολιτών  ανάξιους  πολιτικούς  που  με την στάση και συμπεριφορά  δεν διστάζουν  να  ναρκοθετήσουν   και  την  Δημοκρατία και την εθνική υπόσταση .

Χάριν του προσωπικού και κομματικού συμφέροντος  , παρατηρούνται  επιλογές , συμπεριφορές και λειτουργίες  που  συντηρούν και εντείνουν την πολιτική ρευστότητα  την ώρα  ακριβώς  που πάνω από τη χώρα επικρέμεται η σπάθη των αγορών, των δανειστών και εν τέλει της οικονομικής χρεοκοπίας .

Την ώρα  ακριβώς που η χώρα  διέρχεται  την πλέον κρίσιμη  χρονική καμπή στην ιστορική της διαδρομή  και ο συνταγματικός νομοθέτης ζητά εθνική συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποτελεί πανεθνικό σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού για να αντιμετωπιστούν εθνικού χαρακτήρα προκλήσεις .

Έτσι φτάσαμε στο πρωτοφανές  φαινόμενο , ο Πρωθυπουργός  της χώρας  να αναγκάζεται να μηνύσει βουλευτή για τις απίστευτες  καταγγελίες  που εξαπέλυσε  περί  απόπειρας  εξαγοράς και χρηματισμού  του ιδίου  αλλά και άλλων  βουλευτών  ενόψει  της εκλογής  προέδρου της Δημοκρατίας .

Όλα  αυτά  την ώρα που ο διεθνής τύπος και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν στρέψει την προσοχή τους πάνω μας με καθημερινές αναφοράς για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα , την ώρα που οι παγκοσμιοτές  επιτίθενται  , μέσω των μηχανισμών   της  αγοράς  επιτίθενται  στην Ρωσική οικονομία  με σκοπό  να εντάξουν στον παγκόσμιο έλεγχο   .

Είναι πράγματι ώρα περισυλλογής και  ευθύνης τόσο για τις υγιείς  πολιτικές δυνάμεις , όσο και για τους πολίτες που οφείλουν να αντισταθούν στην εμπέδωση της σήψης και παρακμής δρομολογώντας ή ενισχύοντας  πολιτικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν μέσω ανατροπής  του υπάρχοντος  διεφθαρμένου και εθνικά επικίνδυνου πολιτικού σκηνικού .

Είναι  η ώρα του πατριωτικού παρόν  ,η ώρα  της υπεράσπισης της  δημοκρατίας  , η ώρα της επανόδου  της αξιοπιστίας  στους   θεσμούς , η ώρα μιας αναγεννητικής ,   πολιτικής , κοινωνικής  και  οικονομικής ανόρθωσης   που θα επιτρέψει στην χώρα να   προοδεύσει πραγματικά .

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συμβεί αυτή η πολιτική κάθαρση   : Η δημοκρατική διαδικασία δια της  δυνάμεως   της ψήφου ενός εκάστου των πολιτών   και η διαδικασία  «Γουδί» ΠΟΥ όμως  απαιτεί Πλαστήρα ο οποίος δεν υπάρχει .

Άρα οι υγιείς  κοινωνικές δυνάμεις θα πρέπει να δώσουν το  παρόν σε  ένα προσκλητήριο πατριωτικό , σε ένα προσκλητήριο Δημοκρατίας , σε ένα προσκλητήριο  πολιτικής ανατροπής και κάθαρσης  , σε ένα  προσκλητήριο εθνικής αναγέννησης !!!

Οι στιγμές είναι  αναμφίβολα  ιστορικές και οι ευθύνες ενός εκάστου Έλληνος  επίσης .

Ας βάλουμε με την ψήφο  μας φρένο σε περεταίρω αποσύνθεση  του κοινωνικού ιστού , των δημοκρατικών θεσμίων , την συνειδητή ναρκοθέτηση της ίδιας της εθνικής υπόστασης για να μην χαρακτηρισθούμε από την ιστορία ως η γενιά της καταστροφής .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .