Απαιτούν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας – Κάτοικοι της περιοχής Ιερού Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
15 Φεβρουαρίου 2016, 19:10

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας συγκεντρώθηκαν πριν λίγο κάτοικοι της περιοχής Ιερού Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας , για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν την μη λειτουργία της κεραίας και την ακύρωση των εγκρίσεων ( αν αυτές δόθηκαν ) . Θεωρούν ότι η ακτινοβολούμενη ισχύς θα βλάψει σοβαρά αυτούς και τις Οικογένειες του και θεωρούν ότι οι κεραίες που βρίσκονται στην πόλη είναι αρκετές. Μάλιστα θέλουν να αποδείξουν την επικινδυνότητα της κεραίας την στιγμή που απέχει λίγα μέτρα από τις βεράντες των σπιτιών. Και η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση ήταν ενθουσιώδης αφού εκτός των μεγάλων συμμετείχαν και μικρά παιδιά.

Αναγνώστηκε κείμενο το οποίο ανέφερε ότι :

<< Στην περιοχή βρίσκονται πολλά σχολεία , παιδικοί σταθμοί , παιδικές χαρές και Εκκλησία που συχνάζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής-ενορίας των Οσίων Μετεωριτών Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας και της περιφέρειας Θεσσαλίας γνωρίζοντας τις συνέπειες  της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μετά απο μακροχρόνια έκθεση σε αυτήν, ανησυχούμε σοβαρά για την υγεία μας  και εκφράζουμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση  κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οίκημα της περιοχής μας, το οποίο  βρίσκεται σε θέση αναπνοής από σπίτια, όπου διαμένουν παιδιά ( 5-10 μέτρα). Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στο 3ο δημοτικό σχολείο, λιγότερο από 80 μέτρα , τον 1ο παιδικό σταθμό, γύρω στα 90 μέτρα , παιδική χαρά 50 μέτρα , το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας 180 μέτρα  και το Εργατικό  Κέντρο 15 μέτρα όπου εκτός των άλλων  γίνονται καθημερινά σεμινάρια  με πολύ νέους  ανθρώπους και κάθε Κυριακή λειτουργεί σαν σχολείο   αλλοδαπών. Επίσης σε απόσταση αναπνοής Ι5 μέτρα , βρίσκεται η εκκλησία Οσίων Μετεωριτών Πατέρων. Δεν  μας ενδιαφέρει αν  η κεραία είναι νόμιμη ή όχι, αν εκπέμπει εκτός ορίων  που έχουν θεσπίζει ή όχι, εμείς δεν την θέλουμε, ανάμεσα μας ! Εξάλλου  τα όρια αμφισβητούνται από τους επιστήμονες και ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν  έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για  τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Δεν  θέλουμε να  γίνουμε πειραματόζωα της εταιρίας κινητής >>.

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν υπογραφές όπου μαζί με το κείμενο θα αποσταλούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

Συστήθηκε 5μελής επιτροπή όπου συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Χρήστο Σινάνη.

ο κος  Σινάνης τους απάντησε ότι πρόσφατα ενημερώθηκε για το θέμα , τάχθηκε στο πλευρό τους και τους προέτρεψε να ορίσουν Νομικό Σύμβουλο όπου θα υποστηρίξει το αίτημα τους….

Ευχαριστήριο:

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής Εργατικού κέντρου Καλαμπάκας ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και προσήλθε στην αποψινή μας συνάντηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας για υγεία, ασφαλή διαβίωση και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

keraia poyliana (12) keraia poyliana (11) keraia poyliana (10) keraia poyliana (9) keraia poyliana (8) keraia poyliana (7) keraia poyliana (6) keraia poyliana (5) keraia poyliana (4) keraia poyliana (3) keraia poyliana (1) keraia poyliana (2)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .