Απεργία διαρκείας για τους δικηγόρους

admin
admin
8 Δεκεμβρίου 2014, 08:17

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι στην ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά και πάλι με αποχή από τις δικαστικές αίθουσες από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Κοντογιάννης, ο μόνος λόγος να αλλαχθεί η στάση των δικηγόρων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο αλλαγής του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων πριν την ολομέλεια είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, από την οποία προέκυψε η δέσμευση για τροποποίηση του Κώδικα σε κάποια σημεία. Ωστόσο φαίνεται ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω, διεκδικώντας την απόσυρση διατάξεων που θίγουν τόσο το επάγγελμα του δικηγόρου όσο και την ίδια την αρχή της απονομής δικαιοσύνης.

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Τρικάλων καλούνται σε γενική συνέλευση ώστε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο δημοψήφισμα η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων καταδίκασε τις αλλαγές στον Κώδικα, ενώ στηρίζει την απεργία διαρκείας.

Ελένη Χολέβα – Εφημερίδα Η Έρευνα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .