Απάντηση του Υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Σιμορέλη για τις πληρωμές φαρμακείων

26 Ιουνίου, 2015 11:08 Επιμέλεια: /

simorelis_news5

Απαντήθηκε στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της Πέμπτης, από τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης για τις πληρωμές των δαπανών για τη φαρμακευτική περίθαλψη. Η ερώτηση, που αναλύθηκε στη πρωτολογία του Βουλευτή, χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ερωτάται το πότε θα γίνει η πληρωμή και η εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι έχει ξεπεραστεί το χρονικό όριο της πίστωσης. Στο δεύτερο μέρος, αναγνωρίζεται το τεράστιο ζήτημα ρευστότητας που δημιουργείται για τα φαρμακεία, όταν από τη μία παρέχουν τρίμηνη πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν τους παρέχουν πίστωση οι Φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες τις περισσότερες φορές ζητούν να πληρωθούν με αντικαταβολή. Επομένως, ερωτάται με ποιες ενέργειες θα πιεστούν οι Φαρμακοβιομηχανίες να αυξήσουν χρονικά την πίστωση προς το χώρο του Φαρμάκου και πως τεχνικά θα ευθυγραμμιστούν αυτές οι πληρωμές, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα ρευστότητας και κατ’ επέκταση οικονομικής βιωσιμότητας για τα φαρμακεία.
Ο Υπουργός Υγείας, απαντώντας από το βήμα της Βουλής, ανέφερε πως επί της ουσίας δεν υπάρχει καθυστέρηση και ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν τα φαρμακεία την εκκρεμότητα του Μαρτίου. Στη συνέχεια έκανε μια γενικότερη οικονομική ανάλυση, αναφέροντας ότι παρέλαβε το υπουργείο με πολλές οικονομικές εκκρεμότητες και ότι προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις πληρωμές. Τέλος έκανε αναφορά στο χονδρεμπορικό κέρδος της φαρμακοβιομηχανίας σε DtP πωλήσεις, σημειώνοντας ότι το 4,5% της φαρμακοβιομηχανίας για DtP (direct-to-pharmacy) πωλήσεις θα πηγαίνει πλέον υπέρ ΕΟΠΥΥ, ποσό που με ευθύνη των προηγούμενων Υπουργών Υγείας καρπώνονταν οι βιομηχανίες.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.