Απάντηση στην επιστολή του κ. Γρηγόρη Καλύβα Περί διαφύλαξης και προστασίας της Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς

7 Απριλίου, 2017 12:53 Επιμέλεια: /

zaxaroyla loyda

Διαβάζοντας την άποψή σας κύριε Καλύβα και ειδικά το υστερόγραφο αυτής αποφάσισα να σας απαντήσω γιατί όπως γνωρίζετε ο κ. Αμυράς είναι βουλευτής του κόμματος Το Ποτάμι το οποίο κι εκπροσωπώ στο νομό. Ο κ. Αμυράς στην τοποθέτησή του ανέφερε επίσης ότι «Αναρρίχηση και Μοναστήρια μπορούν να συνυπάρχουν στα Μετέωρα, με τρόπο τέτοιο ώστε ούτε η μοναστική ζωή να διαταράσσεται αλλά ούτε και να καταδικάζεται σε ανυπαρξία ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή των Μετεώρων».  Αυτή λοιπόν είναι η άποψη του Ποταμιού από το 2014 ως σήμερα. Επίσης ο κ. Αμυράς δεν ζει εδώ. Εγώ όμως ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ. Και πρόσφατα τον είχα καλέσει στην εκδήλωση που είχα διοργανώσει με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει άποψη ο ίδιος. Βέβαια ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ξαναρθεί άλλες 12 φορές εδώ με την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά αυτό είναι άσχετο. Δεν θα αναλύσω την επιστολή σας γιατί κατά την άποψή μου οι ασυναρτησίες είναι ατελείωτες καθώς κανείς δεν ζήτησε ποτέ να δέσει συρματόσχοινο σε τρούλους, να γίνει  πίστα μότο Κρός , ή  πίστα ράλι αυτοκινήτων, ή να ανοίξουν καφετέριες ή να γίνει κυνηγετική περιοχή ή να βόσκουμε πρόβατα. Δεν ξέρω ποια είναι η ανάγκη που σας ωθεί να φτάσετε σε τέτοιου είδους υπερβολές να σας ενημερώσω μόνο πως δεν σας παραχωρώ το δικαίωμα να νοιάζεστε περισσότερο από μένα για τον Ιερό αυτό τόπο ούτε να διαλαλείτε πως σέβεστε περισσότερο από μένα αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Και το παίρνω προσωπικά γιατί αν μπαίνατε στον κόπο να ακούσετε τη χθεσινή μου παρέμβαση-την οποία και επισυνάπτω- στο Ράδιο Σταγών και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκιάτα δε νομίζω να μιλούσατε σ αυτό τον τόνο. Όπως κι αν ακούγατε προσεκτικά την τοποθέτηση του κ. Αμυρά ίσως να μην κρατάγατε μόνο αυτά που θέλατε προφανώς να κρατήσετε. Τέλος δε νομίζω ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις βοηθούν στο να υπάρξει μια ηρεμία και μια σύνεση και με καθαρό και μυαλό και καρδιά να βρούμε τις λύσεις που πρέπει για την περιοχή μας-την οποία όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο- αγαπάμε, σεβόμαστε και θέλουμε να προστατεύσουμε επίσης.

Η συνέντευξη στο Ράδιο Σταγών   http://topotami.gr/i-istoria-ke-i-ierotita-ton-meteoron-ine-adiapragmatefti/

Με εκτίμηση

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Γραμματέας Τ.Ο. Το Ποτάμι Νομού Τρικάλων

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • Daniel Latrinos

    Εντάξει κα Αμυρά, ε… Λιούτα ήθελα να πω… Κάνατε πάλι αισθητή την παρουσία σας κι ας μην καταλάβατε και πολλά απ” όσα λέει ο Καλύβας. Όπως και να “χει, με το να απαντάτε ευκαίρως ακαίρως σε κάθε δημόσια αναφορά στο Ποτάμι, χάνετε όχι μόνο την αξιοπιστία σας αλλά απ” ότι φαίνεται και την σοβαρότητά σας.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.