Αντιτίθενται στο περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος – Συζητιέται την Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Λάρισα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Απριλίου 2017, 09:54

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το Βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας  συνάντηση που διοργάνωσε η Κίνησης Πολιτών , με σκοπό την αποτροπή θετικής γνωμάτευσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο του προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις δράσεις εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων , Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και μεμονωμένοι Πολίτες.

Οι τοποθετήσεις που έγιναν ( σχεδόν στο σύνολο ) ήταν αντίθετες με το Προεδρικό Διάταγμα όπως αυτό εστάλη στην Περιφέρεια προς συζήτησης και γνωμάτευση.

Τελικά μετά από διαλογική συζήτησης και τοποθετήσεις αποφασίστηκε να εστιάσουν σε πρώτη φάση σε τρία σημεία ζητώντας:

– Από την Περιφέρεια, να μην δοθεί θετική γνωμοδότηση. Το σχέδιο περιορίζει πολλαπλά τα δικαιώματά μας στη δημόσια γη των Μετεώρων χωρίς να τεκμηριώνονται καθόλου οι λόγοι προστασίας που αναφέρονται ούτε να συνδέονται με τις πρωτοφανείς απαγορεύσεις .
– Από τον δήμο Καλαμπάκας να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων μας και να μη ληφθούν αποφάσεις ερήμην των πολιτών του Δήμου μας.
-Από το Υπουργείο Πολιτισμού να ανακαλέσει άμεσα το σχετικό σχέδιο το οποίο όχι μόνο δεν προστατεύει τα Μετέωρα, ως φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον εκδιώχνοντας χωρίς καμία τεκμηρίωση τον ιδανικό για τον τόπο ήπιο εναλλακτικό τουρισμό που τον προστατεύει δεκάδες χρόνια τώρα αλλά δημιουργεί συνθήκες για το αντίστροφο.

Συγκεντρώθηκαν και υπογραφές όπου θα συνοδεύουν το συγκεκριμένο ψήφισμα-αίτημα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παρευρέθηκαν ήταν οι κκ. Χαρτοπούλου Πέρυ , Τούλας Αντώνιος και Παπαχρήστος Σωτήριος.

Στην συνάντηση τοποθετήθηκε και η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα , Γραμματέας Τ.Ο. του ποταμιού στα Τρίκαλα και ο πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Κώστας Φαμίσης.

Να θυμίσουμε πάντως ότι σε ότι αφορά το αίτημα για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου , το Συμβούλιο είχε συγκληθεί και είχε συζητήσει το θέμα στις 31 Μαρτίου 2014 και αφού άκουσε τις απόψεις των Φορέων που είχαν τοποθετηθεί , είχε αναβάλει το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση ( μετά από συσκέψεις όλων των φορέων ) , πράγμα που δεν έγινε.

meteora diaboyleysh apri 2017 (8) meteora diaboyleysh apri 2017 (7) meteora diaboyleysh apri 2017 (6) meteora diaboyleysh apri 2017 (5) meteora diaboyleysh apri 2017 (4) meteora diaboyleysh apri 2017 (3) meteora diaboyleysh apri 2017 (2) meteora diaboyleysh apri 2017 (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .