Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Μαΐου 2017, 12:43

Συνολικά 32 Κυριακές, δηλαδή από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο θα είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα, όπως προβλέπεται στη νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μέτρο αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου και θα προβλέπει όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν.

Ωστόσο, το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων προκαλεί σοβαρότατες αντιδράσεις από πλευράς ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Παράλληλα,  προγραμματίζεται  πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.

Μάλιστα η ΕΣΕΕ είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του επισήμαινε πως «η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές θα αυξήσει τις εργατοώρες για τους υπαλλήλους, ενώ η μέχρι τώρα λειτουργία του για οκτώ Κυριακές, δεν συνέβαλε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας εκφράζοντας την πάγια αντίθεση του στο μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, καλεί τους συναδέλφους εμπόρους την Κυριακή 7 Μαΐου (που είναι μια από τις «διαθέσιμες για άνοιγμα» Κυριακές),να έχουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Οι έμποροι της Καλαμπάκας θεωρούν ότι το άνοιγμα τις Κυριακές , δεν πρόκειται να επιφέρει περισσότερα χρήματα στο ταμείο τους αφού ο κόσμος δεν ψωνίζει όχι γιατί δεν του αρκεί το ωράριο αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .