Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

4 Μαΐου, 2017 12:43 Επιμέλεια: /

trikalon apagorefsi stathmefsis 5

Συνολικά 32 Κυριακές, δηλαδή από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο θα είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα, όπως προβλέπεται στη νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μέτρο αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου και θα προβλέπει όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν.

Ωστόσο, το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων προκαλεί σοβαρότατες αντιδράσεις από πλευράς ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Παράλληλα,  προγραμματίζεται  πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.

Μάλιστα η ΕΣΕΕ είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του επισήμαινε πως «η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές θα αυξήσει τις εργατοώρες για τους υπαλλήλους, ενώ η μέχρι τώρα λειτουργία του για οκτώ Κυριακές, δεν συνέβαλε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας εκφράζοντας την πάγια αντίθεση του στο μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, καλεί τους συναδέλφους εμπόρους την Κυριακή 7 Μαΐου (που είναι μια από τις «διαθέσιμες για άνοιγμα» Κυριακές),να έχουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Οι έμποροι της Καλαμπάκας θεωρούν ότι το άνοιγμα τις Κυριακές , δεν πρόκειται να επιφέρει περισσότερα χρήματα στο ταμείο τους αφού ο κόσμος δεν ψωνίζει όχι γιατί δεν του αρκεί το ωράριο αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.