Αντίθετος με την παραχώρηση της συγκομιδής απορριμμάτων ( παράδειγμα Καλαμπάκας) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Ιουνίου 2015, 18:21

Παράδειγμα προς αποφυγή θεωρεί ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Αλέκος Πολυμερόπουλος την περίπτωση της Καλαμπάκας , που το Δημοτικό Συμβούλιο Αποφάσισε να παραχωρήσει την συγκομιδή όλων των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων , αρμόδιος στην καθαριότητα , μιλώντας χθες στο Ράδιο Σταγών δήλωσε ότι διαφωνεί κάθετα στο να αναθέτουν οι Δήμοι τα απορρίμματα σε ιδιώτες και να μην κρατούν αυτήν την αρμοδιότητα για τους ίδιους.

Μάλιστα ο κος Πολυμερόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι αποφάσεις αυτές να καταλήξουν και Δικαστικά.

ο Αντιδήμαρχος αιτιολόγησε την άποψή του αυτή λέγοντας ότι η δομή καθαριότητας πρέπει να παραμένει στους Δήμους καθότι άπτεται και του κοινωνικού έργου αυτών.

Η υπηρεσίες καθαριότητας είναι και εργασιακές εστίες για κατοίκους των εκάστοτε Δήμων , ενώ με την ιδιωτικοποίηση υπάρχει ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι αυτοί να είναι αλλοδαποί.

Στο αιτιολογικό του Δήμου Καλαμπάκας που τον οδήγησε να αναθέσει την συλλογή σε ιδιώτες , δηλαδή ότι δεν υπάρχει προσωπικό στον Δήμο ,ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων  ανέφερε ότι και ο Δήμος του  έχει και αυτό ελλείψεις αλλά ανταπεξέρχεται σ’ αυτές   με δίμηνες  προσλήψεις κ.λ.π.

Ο κος Πολυμερόπουλος ρωτήθηκε αν οικονομικά συμφέρει σε ένα Δήμο να αναθέσει την περισυλλογή απορριμμάτων σε ιδιώτες ( δεύτερη αιτιολογία του Δήμου Καλαμπάκας) , απέφυγε όμως να απαντήσει παραπέμποντας και πάλι στο κοινωνικό έργο των Δήμων.

Παράγοντες του Δήμου Καλαμπάκας φαίνεται να ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Πολυμερόπουλου και είναι αντιπροσωπευτική η απάντηση του Αντιδημάρχου ( αναπληρωτή Δημάρχου ) Καλαμπάκας κου Ράντου που είπε << … δεν πέφτει λόγος στον κο Πολυμερόπουλο τι θα πράξει ο Δήμος Καλαμπάκας …>>.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .