Αντιδράσεις για το αγροτικό Internet στο Ελάφι Καλαμπάκας

22 Ιουλίου, 2017 08:15 Επιμέλεια: /

keraies-kinitis2

Ενώ σε πολλά  χωριά του Δήμου Καλαμπάκας οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το ότι το πρόγραμμα ¨ αγροτικό Internet¨ δε καλύπτει και την περιοχή τους , στο Ελάφι Καλαμπάκας υπάρχουν ενδοιασμοί για την τοποθέτηση της κεραίας.

Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός ασύρματου κόμβου ευρυζωνικών υπηρεσιών στο Ελάφι του Δήμου Καλαμπάκας , με  δυνατότητα σύνδεσης στο Internet με ασύρματο τρόπο σε αγροτικές περιοχές της περιφέρειας.

Ένα έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία Rural Connect, η οποία προέρχεται από την ένωση προσώπων Intrakat και Intracom Holdings (Όμιλος Κόκκαλη). H Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα Α.Ε. είναι μια εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής ανοικτής πρόσβασης σε αγροτικές «λευκές» περιοχές, δηλαδή περιοχές που δεν είχαν μέχρι σήμερα αυτή τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής σε αδειοδοτημένους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με τελικό σκοπό την παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών στο πληθυσμό των περιοχών-στόχων, μέσα από ένα μοντέλο Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Η Rural Connect αναλαμβάνει ανάλογα έργα σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, το Ιόνιο και η Στερεά Ελλάδα, καθώς και στη Θεσσαλία.

Στα πλαίσια σχεδιασμού του Εθνικού Ευρυζωνικού Πλάνου αλλά και της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου ΣΕΣ 2014-2020, σχεδιάζονται δράσεις για την κάλυψη των λευκών περιοχών που δεν είναι ΟΠΑΑΧ και δεν καλύπτονται από τους στόχους του έργου Rural σε συνδυασμό με δράσεις για την ενίσχυση της ζήτησης και την προώθηση των Ιδιωτικών επενδύσεων σε ευρυζωνικές υποδομές, με σκοπό την κάλυψη των απαιτήσεων της Ψηφιακής Ατζέντας (Digital Agenda) 2020. »

Η Εταιρία έχει όλες τις αδειοδοτήσεις για να ολοκληρώσει το έργο αλλά οι κάτοικοι Ελαφίου ζητούν διευκρινήσεις και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κος Ζησόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι αντίθετος στην τοποθέτηση της κεραίας αλλά πρέπει πρώτα να διασφαλιστούν κάποια πράγματα. Ένα εξ’ ατών που πρέπει να διασφαλιστούν είναι αν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων για την χρήση του συγκεκριμένου δικτύου , αν η Εταιρία θα πληρώνει  ενοίκιο για τον χώρο που εγκατασταθεί η κεραία κ. άλλα . Όπως είπε είναι σε αναμονή και θα αποφασίσουν για την στάση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Να αναφέρουμε ότι παρόμοια  εγκατάσταση κεραίας θα γίνει ή γίνεται και στο Μαυρέλι του Δήμου Καλαμπάκας .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.