Αντιδράει η Διοίκηση του ΚΤΕΛ στον χαρακτηρισμό της Καλαμπάκας ως Αστική Περιοχή και την αδειοδότηση Λεωφορείων Ανοιχτού Τύπου – Δείτε το έγγραφο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
31 Μαΐου 2015, 09:54

Έντονη είναι η διαμαρτυρία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Νομού Τρικάλων και δη του Προέδρου κου Βασίλη Τζατζάκη , στο γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της αδειοδότησης Λεωφορείων Ανοιχτού Τύπου, που αυτό προϋποθέτει τον χαρακτηρισμό της περιοχής Καλαμπάκας ως Αστική Περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ , χαρακτηρίζει αιτία ρήξης και πράξη εχθρική το γεγονός ότι το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ( είχε ζητήσει το αντίθετο), πόσο μάλλον αν το θέμα ψηφιστεί ( περάσει).

Ο Πρόεδρος έχει στείλει επιστολή προς κάθε αρμόδιο ( Δήμαρχο , Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου , Περιφερειάρχη κ.λ.π.)  και προειδοποιεί  ότι αν γίνει κάτι τέτοιο πολλά χωριά του Δήμου Καλαμπάκας δεν θα ξαναδούν Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Και έγινε συγκεκριμένος λέγοντας ότι μέχρι τώρα το ΚΤΕΛ αφουγκράζονταν την ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον Δήμο Καλαμπάκας , κρατούσε δρομολόγια παθητικά σε χωριά ( όταν γινόταν μετακίνηση ενός ή δύο κατοίκων την ημέρα ), με ότι αυτό σημαίνει για το οικονομικό της Επιχείρησης.

Αν εγκριθεί η Αστικοποίηση της Καλαμπάκας άμεσα θα σταματήσουν όλα τα δρομολόγια στα Μετέωρα , το Καστράκι , την Διάβα , την Παναγία και πολλά ακόμη χωριά.

Ο κος Τσατζάκης θεωρεί πισώπλατη  μαχαιριά το ότι το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο( παρά την αντίθεσή του ) , ελπίζει όμως ο Δήμαρχος Καλαμπάκας να μην τραβήξει το σχοινί στα άκρα γιατί αυτό δεν θα αποβεί προς όφελος της Καλαμπάκας.

Τέλος την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο κος Τζατζάκης με άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ , θα παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο συνοδευόμενοι από τον Νομικό Σύμβουλο της Επιχείρησης.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: « Εξέταση αιτημάτων για έγκριση ειδικής διαδρομής και θέση σε κυκλοφορία ειδικών τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. ανοικτού τύποΌ αστικής περιήγησης πόλεων στο Δήμο Καλαμπάκας.».

Σε συνέχεια προηγούμενου σχετικού μας εγγράφου θα θέλαμε να σας επίσημανουμε τα εξής :

1.     Δεν επιτρέπεται η έγκριση ειδικής διαδρομής και κατ’ επέκταση η έγκριση της κυκλοφορίας ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου σε περιοχές που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αστικές περιοχές μέχρι σήμερα.

2.     Για χην πόλη δε της Καλαμπάκας δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού της περιοχής αυτής ως αστικής – σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις – δεδομένου άτι οι μετακινήσεις του πληθυσμού εντός αυτής δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση την ανάγκη εγκατάσιασης αστικής συγκοινωνίας ούτε δε η λειτουργία αυτής μπορεί να κριθεί ως βιώσιμη.

3.    Η επιθυμία θέσης σε κυκλοφορία ειδικού τουριστικού λεωφορείου από ιδιώτη δεν αποτελεί λόγο χαρακτηρισμού μιας περιοχής ως αστικής.

4.     Το Υπερααπκό ΚΤΕΛ Τρικάλων εξυπηρετεί έως σήμερα πλήρως τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης και του δήμου Καλαμπάκας στο σύνολο τους με τακτικά δρομολόγια προς όλες τις περιοχές και τα χωριά αυτου συμπεριλαμβανομένων του Καστρακίου και των Μετεώρων. Επισημαίνουμε δε ότι τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται με γνώμονα την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών και όχι τη σχέση κόστους και απόδοσης.

Με βάση τα ανωτέρω δεν θα μπορούσαμε, ως Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων να κατανοήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους σας για τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, όταν ούτε οι ανάγκες ούτε οι προϋποθέσεις συντρέχουν προς τούτο. Μια τέτοια δε ενέργεια θα καταδείκνυε τον πραγματικό στόχο της εξυπηρέτησης συμφερόντων συγκεκριμένου ιδιώτη και θα έθετε σε κίνδυνο την ουσιαστική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας.

 

 • Νικος Αποστολου

  ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
  ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Κ. ΤΖΑΤΖΑΚΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ. ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ( SIGHT SEEN ) – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.
  Το μονο πραγμα οπου εχει μινει στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ . ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΖΕΙ Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ , ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΣ ΘΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΘΟΡΕΣ/
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΜΟΙΒΑΙΣΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΩΣ Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΤΕΛΟΣ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .